Societat

Núria Sardà

Directora creativa Andrés Sardá

“Les dones joves tenen ganes de dur lligacames”

Núria Sardà es la cap creativa d'una firma catalana de llenceria i roba de bany de gamma alta, Andrés Sardà, que en 50 anys ha conquerit el món. Ens explica les últimes tendències per lluir a la platja... i en la intimitat. Hi ha sorpreses
L'estiu ja és aquí. Creu que amb la crisi la gent voldrà renovar el seu vestit de bany?
La crisi està afectant molt el consum, és cert, però hi ha una sèrie de productes, com els pintallavis o els perfums, que et fan sentir bé amb efecte immediat i que la gent continua comprant. I els vestits de bany i la roba interior es troben en aquest segment.
O sigui que dóna més plaer comprar abans un sostenidor, que no es veu, que un vestit?
Les dones volen veure's afavorides i saben molt bé com canvia la forma del pit quan portes un bon sostenidor, que s'adapti a les teves necessitats. I com millora l'aparença externa, tant si vas a una festa, en bici o a buscar els nens al col·le. I això passa també amb el bany. Conec una dona que feia temps que no anava a la platja perquè no es veia bé i amb un bon vestit de bany es va resoldre tot. Sentir-te còmoda i bella et dóna confiança.
Parla de comoditat quan precisament tornen faixes i cotilles!
És un fenomen de moda, hi tenen a veure sèries com Mad men, i potser també que mirar enrere en les tendències ens fa sentir més segurs. Però la tornada no hauria estat possible si no hi hagués hagut una evolució important en els teixits. Ara ja no són rígides. Modelen el cos amb més confort.
El fenomen protagonitzat per la firma Spanx és global i la seva inventora ja surt a la llista Forbes.
És curiós, perquè nosaltres ja fa temps que vam fer faixes amb licra amorosa, suau però forta, com altres, però no era el moment. Sara Blakely l'ha encertada de ple en treure els seus body shapers quan hi havia la necessitat.
Quines son les faixes o body shapers de més èxit?
El que més agrada són els bodis complets, del pit fins al genoll. Per exemple, permeten lluir perfectament vestits estil anys vint. Nosaltres al setembre traurem una línia completa de faixes fetes amb una licra que no oprimeix gens, anomenada beauty.
Hi ha més novetats retro?
Saps que cada cop més dones joves em diuen que els encanta dur roba íntima hiperfemenina, amb llaços, blondes i lligacames? Ho troben molt sexi.
Oblidats els temps en què es cremaven els sostenidors, digui'm: el bany també va per aquesta línia?
La tendència retro no ens abandona. Els anys vint, cinquanta i setanta. Vestits de bany amb decoració floral que a vegades recorden un gerro xinès però també línies més hippy, peces fetes amb cadenes d'or, tons contrastats i molts colors fluor.
A una firma de gamma alta la preocupen les cadenes low cost?
No. Els estem agraïts perquè fa uns anys el 90% de la gent comprava una determinada peça i no variava. Les cadenes han ajudat a educar la gent en el gust, a apassionar-se pel producte. Després si volen més sofisticació ja arriben a nosaltres.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a