Societat

L'Ajuntament descarta sancionar l'hotel

L'Ajuntament de Lloret de Mar no preveu sancionar l'hotel Frigola, on s'allotjava el noi alemany que va saltar al buit per intentar arribar a la terrassa dels Apartaments Blau (segons les primeres hipòtesis). Les noves ordenances que es van aprovar fa poc per donar un tomb al model turístic i minimitzar els incidents que es produeixen cada estiu, preveuen multes d'entre 750 i 1.500 euros als hotels que no posin mesures per evitar el balconing. Malgrat tot, l'alcalde, Romà Codina, va explicar ahir que aquest no és un cas de balconing. “És una temeritat, però va saltar del terrat, no sabem per què”, va dir. L'alcalde entén que una pràctica incorrecta per part de l'hotel seria no actuar si és conscient que un client està portant a terme una pràctica de risc, com ara passar d'un balcó a un altre, però veu difícil que els hotels puguin responsabilitzar-se d'un client que puja al terrat i decideix saltar. “En aquest cas l'únic que podem fer és donar el condol a la família, per desgràcia”, va lamentar el batlle, que encara no s'explicava com el jove alemany va cometre la imprudència de saltar entre dos edificis que estan separats entre si per una distància d'entre tres i quatre metres.

Una empresa va proposar als hotelers i l'Ajuntament, fa uns mesos, que s'instal·lessin xarxes als balcons per evitar que els joves intentessin passar d'un balcó a un altre, però en un cas com el de la matinada d'ahir, tampoc hauria servit de res, ja que els fets van passar al terrat. De totes maneres, la possibilitat de col·locar xarxes es va descartar.

Per altra banda, l'Ajuntament de Lloret de Mar, a través de Lloret Turisme, ja ha començat la campanya Enjoy and respect (gaudeix i respecta) amb l'objectiu d'explicar les noves ordenances de civisme i convivència i de via pública als turistes. S'han editat 25.000 fullets en cinc idiomes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.