Societat

131.000 euros recaptats el primer cap de setmana de l'euro per recepta

El conseller de Salut fa una valoració positiva de l'entrada en vigor de la taxa aquest cap de setmana, en què es van dispensar 150.400 receptes

Recorda que negar-se a pagar el nou impost comportarà una sanció administrativa

Considera que l'aplicació del copagament imposat per l'Estat i que entra en vigor l'1 de juliol comportarà “dificultats tècniques superiors”

Aquest dissabte passat va entrar en vigorl'euro per recepta i durant aquest cap de setmana les farmàcies catalanes han dispensat 150.400 medicaments amb recepta, 131.000 dels quals estaven subjectes a la nova taxa. Així ho ha anunciat el conseller de Salut, Boi Ruiz, en una entrevista a Els matins de TV3, en què ha fet una valoració positiva de l'entrada en vigor del nou impost, que ha insistit té com a objectiu “dissuadir” el consum de medicaments si no és necessari. “Només l'any passat es van destruir 3.000 tones de medicaments recollits als punts de les farmàcies”, ha explicat.

Ruiz ha informat que durant el primer cap de setmana de l'euro per recepta només tres persones s'han negat a pagar la taxa i ho han evidenciat omplint un paper facilitat per la Generalitat. El conseller ha recordat que qui es negui a pagar el nou impost s'haurà d'afrontar a una sanció administrativa, tot i que no ha concretat quina seria la quantitat a pagar.

Ruiz ha assegurat que la primera jornada es va desenvolupar sense problemes destacats més enllà dels problemes tècnics a que es van enfrontar els farmacèutics. A més, ha explicat que el telèfon de Sanitat Respon ha rebut en 48 hores 270 trucades relacionades amb dubtes i incidències sobre l'euro per recepta.

Ruiz també ha explicat que a finals d'any, passat sis mesos de l'entrada en vigor del també anomenat tiquet moderador, es podrà fer una valoració més acurada sobre si el nou impost ha fet baixar el consum de medicaments.

Sobre el copagament sanitari imposat per l'Estat i que entrarà en vigor el pròxim 1 de juliol, Ruiz ha reiterat que la implantació d'aquesta mesura comportarà complicacions tècniques molt superiors a les que s'han hagut d'enfrontar els farmacèutics aquest dissabte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.