Festes populars i fires

La Bisbal d'Empordà. (Baix Empordà)

Diversió contra la crisi

Companyies d'arreu del món omplen de circ els carrers de la Bisbal en una edició marcada per l'humor i l'augment dels espectacles

L'oferta circense omplirà aquests dies els carrers de la Bisbal en la dissetena edició de la Fira del Circ, que arriba marcada per l'humor –res millor per fer front a la situació econòmica actual i el marcat estat de pessimisme social– i les col·laboracions amb col·lectius i festivals del sector. Per aquest motiu, a més de destacar més que mai la quantitat d'espectacles de clown i humor en general, aquest any la programació ha duplicat gairebé l'oferta, amb prop de 90 espectacles –l'any passat eren 52–, gràcies al manteniment del pressupost i a les col·laboracions. Destaca especialment la del col·lectiu de nou circ català La Camaleònica d'Espectacles-La Bonita, que també oferirà tallers i espectacles per a tots els públics en una vela instal·lada al passeig de la Bisbal (passeig Marimon Asprer). Amb tot, l'organització espera superar els 32.000 espectadors que van visitar la fira en l'última edició.

De renom.

Un total de trenta-una companyies procedents d'arreu del món (Catalunya, Andalusia, Euskadi, Madrid, França, Irlanda, Ucraïna, Alemanya, Argentina, Brasil i Austràlia) seran les protagonistes dels espectacles de la programació, la qual manté un format similar al d'edicions anteriors. Entre els artistes de renom internacional destaquen Aleksandr Koblykov, l'únic al món capaç de fer malabars amb deu pilotes alhora; l'argentí Chacovachi, “el pallasso tercermundista”, i Maku Jarrak, tots dos molt reconeguts a l'Amèrica Llatina; l'alemany Danilo Marder, un dels millors equilibristes de mans, o les irlandeses The Barren Carrousel Aerial Circus Troupe, que formen part d'una família que fa quasi trenta anys que fa circ.

També sobresurt una curiosa proposta de mapping fet a mà, encarregada d'inaugurar la fira a la plaça del Castell, l'espectacle que oferirà La Compagnie Isis –que per primer cop actuarà a l'Estat espanyol amb una proposta que recorre el bo i millor dels gèneres del circ; equilibris, roda alemanya, força, clown, malabars...– i la cloenda del festival 2012, a càrrec de This Side Up, una de les millors companyies acrobàtiques de tot el món.

Els espectacles principals de la vela de dissabte i diumenge seran presentats per la clown Alba Sarraute, la figura femenina, trencadora i poètica alhora, que il·lustra el cartell de la fira d'aquest any.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.