Societat

Dos focs cremen 250 hectàrees al Priorat

Un dels dos focs està controlat, però l'altre no i avança ràpidament pel Parc Natural del Montsant

La causa de l'incendi seria un llamp provocat per una tempesta seca

Els Bombers de la Generalitat han treballat durant tota la nit en 2 focs de vegetació al Priorat provocats per un llamp en una tempesta seca. A Cabacés, un total de 20 dotacions treballen des de les 21.21 hores en un incendi que avança amb intensitat mitjana dalt d'una carena a la Serra del Montsant. En aquests moments, ja ha devastat unes 250 hectàrees de vegetació.

A la zona afectada per l'incendi de Cabacés, coneguda com la Punta de la Canaleta, no hi ha cap nucli de població, únicament un mas proper que, com a mesura preventiva, els Mossos d'Esquadra han evacuat a instàncies de Bombers i on només hi havia una persona. Es tracta d'una zona muntanyenca i de barrancs i de difícil accés, amb la qual cosa els Bombers accedeixen a peu en força punts del perímetre.

L'altre incendi, a peu de la carretera T-702, entre els quilòmetres 32 i 33, ja està en fase de control. Els bombers van rebre l'alerta d'aquest foc a les 21.00 hores, iniciat al paratge conegut amb el nom de los Castellassos.

Aquest dijous al matí s'enlairaren els mitjans aeris per col·laborar en les tasques d'extinció. A la zona, en aquests moments, bufa vent de mestral.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.