Societat

societat

Estudiants de Harvard dissenyaran el nou Bulli

Està previst que la primera fase de les obres de construcció de les instal·lacions d'El Bulli Foundation comencin el febrer de l'any vinent

Dos equips de la Harvard Business School han guanyat el concurs d'idees organitzat per Ferran Adrià i Telefónica per dissenyar el futur d'El Bulli Foundation, la fundació que gestionarà el centre d'investigació i creativitat en l'àmbit gastronòmic impulsat pel cuiner català. Està previst que la primera fase de les obres de construcció del nou centre començarà el febrer del 2013.

Els dos equips que han resultat guanyadors en el concurs d'idees, que es van presentar amb els noms de Follet i Team A, rebran cadascun una dotació econòmica de 10.000 euros. Mentre que l'equip classificat en segon lloc, de la London Business School, percebrà 3.000 euros. Al concurs d'idees s'hi van presentar trenta-un equips, cadascun dels quals, formats per tres estudiants d'escoles de negoci internacionals. I tots ells van defensar públicament els seus projectes en un acte que es va celebrar dimecres davant d'un jurat integrat, entre d'altres, pel mateix Ferran Adrià i el premi Nobel d'Economia Joseph Stiglitz. El jurat del concurs anomenat Ideas for Transformation, que té com a objectiu dissenyar propostes per al que ha de ser el nou Bulli a partir de l'any 2014, va destacar la qualitat, creativitat i idees rupturistes dels tres equips finalistes. L'equip Duende va presentar una singular perspectiva de futur, amb una estructura organitzativa àgil i plana i un original patrocini basat en innovadores iniciatives. L'equip Team A planteja unes creatives agendes de treball per a la posada en marxa del nou Bulli, un pla força complet de viabilitat econòmica i una política d'inversions i ingressos per garantir la sostenibilitat d'El Bulli Foundation. El prestigiós xef català Ferran Adrià va indicar que el mes de novembre es presentaran els detalls del funcionament del nou Bulli. “Es tracta d'un abans i un després en el projecte del nou Bulli”, va dir Adrià, que va afegir que el centre serà similar a un petit campus universitari, perquè la gent pràcticament viurà allà.

De cala Montjoi es conservarà la cuina, i la resta es convertirà en un espai semblant al plató de televisió
Ferran Adrià
El centre serà similar a un petit campus universitari, perquè la gent pràcticament viurà allà
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.