Societat

Josep Prat dimiteix com a president de l'Institut Català de la Salut

Prat està sent investigat per presumptes irregularitats que hauria comès quan era al capdavant del hòlding Innova de Reus

El seu substitut serà nomenat en el proper Consell Executiu

El president de l'Institut Català de la Salut (ICS), Josep Prat, ha presentat la seva sol·licitud de dimissió “per tal de poder dedicar tots els seus esforços a atendre els assumptes que l'afecten aliens a l'ICS”, segons ha informat el Departament de Salut a través d'un comunicat. El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha acceptat la sol·licitud de dimissió de Prat, i properament el Consell Executiu procedirà al nomenament del seu substitut.

Prat va dimitir del seu càrrec com a director del hòlding d'empreses Innova de serveis de l'Ajuntament de Reus després que la CUP de Reus presentés una denúncia davant la Fiscalia de l'Estat. Actualment, s'estan investigant les presumptes irregularitats que Prat hauria comès quan era al capdavant d'Innova.

L'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) va obrir una investigació d'ofici per descobrir si hi havia duplicitat de càrrecs directius a la sanitat pública catalana. En concret, investiga si Prat va incórrer alguna irregularitat en presidir l'ICS i el hòlding empresarial. Per una altra banda, la fiscalia de Reus estudia també possibles irregularitats en les subcontractacions del hòlding d'Innova, després de que un extreballador de l'Ajuntament de Reus les hagi denunciat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.