Societat

SI denuncia la col·laboració d'Interior amb una concessionària d'autopistes per fer enquestes privades

La formació independentista posarà aquests fets en coneixement de la Fiscalia i interpel·larà al conseller

Uriel Bertran considera un fet “gravíssim” que s'utilitzin recursos públics al servei d'una empresa privada

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) ha denunciat aquest dimarts que el departament d'Interior ha posat els Mossos d'Esquadra “al servei de la concessionària d'autopistes Autema per fer enquestes”. La formació independentista ha informat en un comunicat que afegirà aquests fets a la denúncia per prevaricació que van interposar davant la Fiscalia contra el conseller Felip Puig pels “requeriments il·legals del #novullpagar”. Al seu parer, confirmarien l'“actitud prevaricadora d'Interior a més d'un malbaratament de fons públics”.

El secretari general de SI, Uriel Bertran, ha explicat que els Mossos van organitzar dos controls de trànsit el passat 20 de maig per facilitar que el personal d'AUTEMA fes unes enquestes a la C-55 entre Terrassa i Manresa. El diputat ha aportat un full de servei que els va fer arribar un sindicat de la policia en el qual es podien llegir diversos instruccions en aquest sentit. Segons Bertran, aquests controls tenien per objectiu aturar els vehicles perquè la concessionària de l'autopista C-16 fes un estudi de mercat el mateix dia que es celebrava el segon #novullpagar popular.

El diputat independentista ha considerat un “fet gravíssim” que “es destinin recursos públics” a una concessionària d'autopistes com Autema “participada per empreses com Ferrovial i Abertis que segons un informe de la Brigada de Delictes Econòmics de la Policia Nacional relacionat amb el Cas Millet deixa clar que són empreses que han finançat la campanya electoral de Convergència i Unió”. “Ara ja veiem perquè serveixen aquestes donacions: per posar-se al servei de les concessionàries imposant multes il·legals a aquells qui no paguen els peatges i per posar els Mossos al servei de les concessionàries”, ha afegit Bertran.

SI ha avançat preguntarà per aquesta qüestió a la compareixença que ja ha sol·licitat al conseller i ha lamentat “la impunitat amb la qual s'està fent tot això”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.