Societat

barcelonès

Tanquen un centre social de Badalona pel seu mal estat

L'Arquebisbat comunica al centre Sant Josep que ha d'aturar immediatament la seva activitat i buidar l'edifici, que no reuneix prou condicions

Actualment el fan servir més de 500 usuaris

L'Arquebisbat de Barcelona ha enviat un burofax a la Fundació Sant Josep (responsable de gestionar el patrimoni del centre parroquial Sant Josep) en què l'insta a tancar de manera immediata aquest equipament emblemàtic de Badalona. L'edifici requereix una remodelació integral, però la fundació no ha pogut trobar els mitjans per fer-la possible, tot i haver trucat a les portes d'una vintena de promotors privats. El tancament s'endevina ja com la sortida més probable per a l'equipament.

Si un miracle de darrera hora no aporta a l'edifici una pluja de milions (la inversió mínima per salvar la pista de bàsquet es xifra en 300.000 euros), no es podrà evitar que cessin totes les activitats que s'hi fan a dintre, la majoria de caire esportiu. Actualment, uns 500 usuaris fan servir el centre parroquial Sant Josep, comptant les seccions de bàsquet, hoquei, patinatge i escacs. L'equipament disposa també d'un teatre, una sala social on es reuneixen els socis, oficines i un bar.

La Fundació Sant Josep va emetre ahir un comunicat en què s'explica que l'edifici “no pot seguir sent el marc de les activitats que s'hi duen a terme atès que no s'estan complint les normes bàsiques de seguretat”.

Els patrons de la fundació fan autocrítica per no haver trobat els recursos necessaris per fer millores en l'equipament, però, paral·lelament, recorden que les diferents seccions del centre “tampoc no han generat els recursos per assumir el necessari manteniment”, una situació que no ha fet més que agreujar el deteriorament de l'edifici, de 4.000 m² i que data de la dècada dels quaranta.

Ara, la fundació es dóna fins a finals de mes per explorar alguna via més de solució, però conscient que el més probable és que aquest sigui el darrer mes en què el centre parroquial Sant Josep tingui activitat diària. De fet, ja s'estan buscant espais alternatius per als usuaris.

També ha traslladat el problema a l'Ajuntament de Badalona, però “sense esperar que la solució vingui per aquesta via”. “En tindríem prou si ens ajuda a fer viable l'operació, en cas de trobar un operador disposat a invertir-hi”, assenyalen.

Sense festival al Vallès per seguretat

La Diputació de Barcelona ha decidit que no es faci enguany, per motius de seguretat, la setena edició del cicle d'estiu de concerts, teatre i poesia a l'històric edifici del Marquet de les Roques al parc natural de Sant Llorenç del Munt, que en els darrers anys ha aplegat uns 600 assistents. Tot i que organitzadors de l'esdeveniment, que es fa gràcies al conveni entre l'Ajuntament de Sant Llorenç Savall, Unnim Obra Social, l'agent cultural Gest Lúdic l'Obrador i la Diputació, van intentar fins l'últim moment buscar alternatives, finalment es va decidir no fer-lo per poder tirar endavant les obres de consolidació de la teulada de l'edifici neoromànic que a finals del segle XIX es va aixecar sobre una antiga masia del segle XIII. D'aquesta manera es fa un parèntesi en la celebració d'aquest festival, que va començar amb un concert de l'Orquestra Simfònica del Vallès (OSV), amb la voluntat de recuperar-lo els pròxims estius.

J.A.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.