Societat

Dos edificis s'han esfondrat aquesta matinada a Tarragona i Badalona

Els incidents han provocat un ferit lleu i una cinquantena de desallotjats

Els Bombers treballen per descartar que hi hagi més persones atrapades sota la runa de la casa tarragonina

Una casa i el sostre d'un edifici de sis plantes s'han ensorrat aquesta matinada a les ciutats de Tarragona i Badalona respectivament, provocant un ferit lleu i una cinquantena de desallotjats.

Pel que fa a Tarragona, una persona ha resultat ferida lleu en l'ensorrament d'una casa al carrer Cavallers, número 9, de Tarragona. Els Bombers de la Generalitat han rebut l'avís del succés a les 4.42 i hi han desplaçat set dotacions, entre les quals hi ha efectius del Grup d'Actuacions Especials (Grae) i del Grup Caní de Recerca (GCR). Segons les primeres informacions facilitades pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) una persona ha patit ferides de caràcter lleu. Ha pogut sortir pel seu propi peu. Els Bombers treballen per descartar que hi hagi més persones atrapades sota la runa.

Com a mesura preventiva s'han desallotjat 12 veïns de l'immoble del davant. Segons informa la Direcció General de Protecció Civil els Serveis Socials de l'Ajuntament de Tarragona estan treballant per atendre'ls i garantir el seu reallotjament.

D'altra banda, cal remarcar que Protecció Civil ha activat la prealerta del Pla Especial de Protecció Civil de Catalunya (Procicat).

Al lloc dels fets han arribat tècnics de l'Ajuntament de Tarragona , efectius de la Policia Local, dels Mossos d'Esquadra, de Protecció Civil i tres ambulàncies del SEM, entre d'altres.

31 desallotjats a Badalona

Una trentena de persones han hagut de ser desallotjades de forma preventiva després que s'hagi ensorrat el sostre d'un àtic en un edifici de sis plantes de Badalona. Els Bombers han estat alertats dels fets a les 3.53 h d'aquesta matinada de dijous. Dues dotacions s'han adreçat fins al lloc del succés, al carrer Sant Hilari Sacalm número 23, i han pogut confirmar que no hi havia persones ferides. Amb tot, com a mesura preventiva s'han desallotjat les setze persones de l'edifici afectat i quinze més de l'edifici del costat.

Després d'haver fet una revisió de l'edifici, juntament amb l'arquitecte municipal, s'ha deixat retornat els veïns de l'edifici del costat i els veïns de les portes primeres de l'edifici afectat. La resta de veïns, una desena, seran reallotjats, segons informa la Direcció General de Protecció Civil.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.