Societat

Errors humans i tècnics van causar l'accident del vol Rio-París el 2009

L'Oficina d'Investigació i Anàlisi de França presenta l'informe final sobre els fets repartint responsabilitats

El pròxim 10 de juliol es coneixerà el resultat de la investigació judicial

L'accident del vol d'Air France entre Rio de Janeiro i París del 2009, que va causar la mort de 228 persones, es va deure a errors humans i a errades tècniques, segons els responsables de l'informe final de la investigació presentat aquest dijous prop de París.

Així ho ha explicat el director de l'Oficina d'Investigació i Anàlisi, Jean Paul Troadec, ha destacat el caràcter “excepcional” de la investigació de les causes de l'accident del vol AF447 de la companyia Air France.

Troadec s'ha referit a aquesta combinació de factors com a responsables de l'accident i ha denunciat les “acusacions injustes” llançades sobre la imparcialitat dels autors de la investigació.

A més, ha dit que l'excepcionalitat d'aquesta investigació es defineix a més pel “misteri” que va envoltar la recuperació a gran profunditat a l'Atlàntic, de les caixes negres de l'avió.

Segons el director de la investigació, Alain Bouillard, els problemes tècnics es van deure als errors de les sondes de velocitat Pitot de l'avió, que van patir un problema tècnic derivat de l'acumulació de gel i que van provocar que s'apagués el pilot automàtic. Això sumat als errors dels pilots de l'avió, que van reaccionar de manera adequada a la situació que van patir.

L'informe final, segons han explicat els responsables, “no es busquen responsabilitats” sobre l'accident i han recordat que aquestes responsabilitat es depuraran en la investigació judicial oberta que es preveu es faci pública el 10 de juliol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.