Societat

emergències

Ensurt a Blanes per una barca a la deriva

Fan una espectacular operació de rescat i al final els tripulants són localitzats a casa

Blanes va viure la nit de dimecres a dijous una espectacular operació de rescat per mar i aire. Es buscaven almenys dos nens petits que podien haver caigut d'una barca. Tot va començar a les deu de la nit, quan Salvament Marítim va ser alertat pels Mossos d'Esquadra que hi havia una embarcació a la deriva, sense tripulants, que va embarrancar a l'altura del delta de la Tordera. Segons va informar l'Ajuntament, dins la barca s'hi van trobar dos vestits de neoprè –els que s'utilitzen per fer submarinisme– de nens: un de 3-4 anys i l'altre de 8-9 anys.

Això va fer activar el pla d'emergència, primer per mar amb l'embarcació de vigilància, salvament i rescat del Departament de Protecció Civil del consistori de Blanes i una altra de Salvament Marítim de la Creu Roja, provinent del port d'Arenys de Mar. Després s'hi va afegir, per aire, un helicòpter Helimer de Salvament Marítim, que va estar fent diversos recorreguts vorejant la línia de la costa entre Blanes i Lloret de Mar, ajudat d'un focus de gran potència.

L'ampli dispositiu es va desactivar finalment ahir a quarts de quatre de la matinada, quan els equips de recerca van poder confirmar que es tractava d'una embarcació francesa que s'havia desamarrat, i que tots els tripulants estaven sans i estalvis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.