Societat

societat

Veïns de Figuerola en peu de guerra per la fressa de nit

L'associació del barri de Girona garanteix que es fa gairebé impossible dormir de dimecres a diumenge per les molèsties al carrer

Reclamen a l'Ajuntament que actuï per garantir el descans

L'Associació de Veïns dels sector Figuerola i Bonastruc estan en peu de guerra per les molèsties constants i reiterades que experimenten per la concentració de locals nocturn, la qual cosa els dificulta poder dormir amb normalitat. De fet, l'entitat ciutadana s'ha reactivat des de finals de l'any passat per poder mobilitzar-se i reclamar al consistori que actuï per garantir el descans dels veïns del sector.

A mitjan mes de febrer l'associació veïnal va fer arribar una carta en què exposava les queixes generalitzades del veïnat d'aquesta zona cèntrica de la ciutat, per la fressa a la nit que generen la clientela dels locals en sortir dels establiments. El defensor de la ciutadania, Ramon Llorente, va acceptar a tràmit la queixa per intentar buscar-hi solucions. El president de l'entitat, Miquel Font, explica que fa molts anys que el barri es troba “en aquesta situació, però això, ara, encara s'ha agreujat més”. En aquesta línia, Font sosté que “és impossible dormir al barri entre dimecres i diumenge”. La junta de l'associació relata que fins i tot alguna família “ha decidit marxar mitja setmana i instal·lar-se a la segona residència, perquè la situació ha esdevingut insostenible”.

La indignació veïnal ha fet que ja s'hagin reunit amb diversos representants de l'equip de govern municipal, als quals els ha avançat la voluntat que en el marc de les ordenances que s'aprovaran al ple de dilluns es puguin prendre mesures per minimitzar la problemàtica. A més, fa unes setmana el govern va signar amb la patronal de l'oci nocturn un pla de xoc per fer un seguiment de la fressa de l'oci nocturn i prendre mesures arreu de la ciutat per reduir-ne les molèsties i fer-lo compatible amb els negocis.

Incivisme i brutícia

Els veïns del sector, que concentra bona part dels locals nocturns més concorreguts de Girona, també alerten d'altres problemes: “Pixades, vomitades, vidres escampats i el carrer brut és el panorama habitual que ens trobem al despertar-nos.” Aquests efectes, segons afirmen, encara es fan més presents durant l'estiu, amb l'obertura de les veles a la Devesa. L'associació també es mostra contrària a aquest fet i demana al govern municipal que es plantegi dur-les en un espai que no molesti el veïnat més proper. A tot plegat s'hi afegeix, d'altra banda, el vandalisme que provoca que es trenquin retrovisors de cotxes; s'ocupi la via pública, com fan alguns locals, i hi hagi deficiències en neteja, especialment els caps de setmana. Per això, reclamen al govern de Girona que hi intervingui, “per garantir un dret bàsic de la ciutadania, el de poder dormir”.

LA DATA

15.2.2012
Els veïns del sector de Figuerola i Bonastruc van entrar una queixa per la fressa a la nit al defensor de Girona.
1983
És l'any
en què ja existia l'associació, que ara s'ha volgut reactivar per defensar problemes que afecten el barri.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.