Societat

universitats

Els rectors podran ser de fora i elegits per concurs

Els futurs rectors de les universitats públiques catalanes han de ser persones rellevants de la societat, escollides per les seves trajectòries personals i professionals i per concurs obert entre acadèmics nacionals o estrangers, segons es preveu en la ponència que estudia la reforma de la governança, informa Efe.

Aquesta ponència està formada per deu personalitats de prestigi i deriva de la comissió de la governança, formada per una cinquantena de representants del sistema universitari públic català, dels partits polítics i de la societat catalana.

L'últim document elaborat per la citada ponència, d'aquest mateix mes de juliol, considera que la dualitat actual existent en el sistema de govern de les universitats públiques –consell de govern i consell social– “genera duplicitats”. Per això, aposta per diferenciar els òrgans de govern segons la naturalesa de la seva funció: de govern, executiu i de consulta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.