Societat

societat

Sant Julià de Ramis troba ara inviable l'Arborètum

L'Ajuntament no obté l'ajut del govern i l'alcalde veu riscos en el centre de vivers

L'Ajuntament de Sant Julià de Ramis ha descartat el projecte de l'Arborètum, un centre de la innovació de la planta del jardí, per la negativa de la Generalitat a aportar-hi diners. “Sempre s'han de valorar els riscos. En aquests moments, per més il·lusió que hi hagi, el risc és molt i molt elevat”, admet l'alcalde de Sant Julià, Narcís Casassa (PSC).

Una delegació del govern municipal i de l'associació de viveristes es va reunir el 14 de juny, al Parlament de Catalunya amb el conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí. Pelegrí va confirmar que el govern no pot aportar fons al centre de Sant Julià.

“Incompatibilitat”

Casassa vinculava la viabilitat de l'Arborètum al suport del govern. Ara la possibilitat de construir el centre en uns terrenys previstos a l'antiga fàbrica Safa, a tocar del riu Ter, s'esvaeix. “Ho veiem molt complicat perquè la Generalitat no té recursos i hi ha incompatibilitat de fons. Ells tenen una línia d'ajut que ve del fons (europeu) Feder, i nosaltres ja rebem ajuts d'aquests fons i, per tant, no se n'hi poden afegir més”, assenyala el batlle.

El centre d'innovació de vivers també hauria pogut rebre subvencions d'un altre tipus, però tampoc ha estat possible. “D'aquests ajuts estem exclosos per la riquesa del territori. Han d'anar a llocs més empobrits i nosaltres no hi entrem.” En la trobada al Parlament hi va prendre part el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Girona, Jordi Fàbrega, company de partit de Pelegrí. “Ens va acompanyar el primer tinent d'alcalde de Girona perquè considerem que és un projecte importantíssim”, destaca Narcís Casassa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.