Societat

Civisme

Unes 200 denúncies en el primer mes amb la nova ordenança a Lloret de Mar

La meitat d'infraccions són per venda ambulant

El fet d'orinar a la via pública, la prostitució i el consum d'alcohol al carrer també destaquen en les sancions

L'Ajuntament de Lloret de Mar ha fet unes 200 denúncies en el primer mes amb les ordenances de via pública i de civisme i convivència en vigor. La major part són per venda ambulant, tot i que també destaquen les sancions de convivència, sobretot relacionades amb el consum d'alcohol, les necessitats fisiològiques i la prostitució.

Les ordenances –que recullen un seguit de prohibicions per millorar el civisme, i sancions econòmiques (vegeu el quadre adjunt)– van entrar en vigor el 6 de juny. Des d'aleshores, la policia local ha denunciat un centenar de casos de venda ambulant. I un altre centenar estan vinculats al civisme i la convivència ciutadana, segons fonts municipals. En aquest darrer apartat hi ha multes i actes per llençament d'objectes, consum d'alcohol a la via pública i repartiment de propaganda, per exemple. Dues de les infraccions principals són la prostitució i orinar a la via pública. Pel que fa als oferiments de serveis sexuals al carrer –la multa pot arribar als 3.000 euros–, s'han fet vint denúncies. I pel que fa a orinar al carrer –amb sancions de fins a 1.500 euros–, s'han sancionat divuit persones. D'aquestes, vuit han abonat la multa directament i a les altres deu se'ls ha estès acta. En altres infraccions, com per exemple sorolls en establiments públics, es fa primer l'avís. Passa el mateix quan la policia local troba algú pel carrer que va sense samarreta: els agents no li posen multa, sinó que li demanen que es vesteixi.

Romà Codina, alcalde de Lloret de Mar, va fer ahir un balanç “molt positiu” d'aquest mes de vigència de les noves ordenances. Admet, però, que el resultat no arribarà a curt termini. “Sóc conscient que les ordenances no ho canviaran tot en un estiu, però al final ens en sortirem”, afirma Codina. L'alcalde va agrair la feina feta per la policia local.

LA XIFRA

18
multes
per haver orinat al carrer s'han posat durant el primer mes de vigència de les noves ordenances.

LA FRASE

Fem pressió constant sobre la gent que no compleix les ordenances: més que sancionar, es demana que les compleixin
Romà Codina
Alcalde de lloret de mar

LA DATA

06.06.12
Entren en vigor tant la nova ordenança de civisme i convivència com la de via pública.

Codina, a l'escola de policia

Romà Codina va ser convidat dilluns a l'Institut de Seguretat Pública de Mollet del Vallès per explicar precisament com s'estan aplicant les noves ordenances. Va ser en el marc de la segona escola d'estiu del centre. Codina va participar en la taula rodona titulada La seguretat i l'espai públic, amb Joan Delort, gerent de l'àrea de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, i Manel Prat, director general de la Policia de la Generalitat. “Vaig donar el punt de vista municipal de tot el que s'havia fet des que van succeir els fets de l'any passat fins ara”, va dir l'alcalde, que també va explicar les campanyes informatives.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.