Societat

seguretat

Campanya per fomentar la seguretat a la platja

Es reparteixen pòsters en què s'informa del significat de les banderes d'alerta

La Generalitat ha impulsat una campanya informativa adreçada als turistes per fomentar la seguretat a les platges i explicar-los el significat de les banderes de la platja. “Volem sensibilitzar que a la platja s'han de posar tots els sentits i estar alerta”, va explicar Montse Font, cap del Servei de Gestió d'Emergències de la Generalitat. Als pòsters que es repartiran per tota la costa gironina i de la resta del país –10.000 en total– s'hi explica que la bandera verda vol dir bany lliure; la groga, bany amb moderació, i la vermella, bany prohibit. “Hi ha estrangers que no saben que la bandera vermella vol dir prohibit el bany i això genera problemes”, va explicar Font. Josep Lluís Pouy, cap de Protecció Civil de l'Ajuntament de Blanes, va explicar que s'han trobat casos de turistes que es banyen amb bandera vermella, perquè “als seus països la prohibició del bany es fa amb dues banderes vermelles”. La intenció és que els cartells es pengin als hotels, punts de suport de les platges i llocs habituals amb presència de turistes.

La presentació es va fer ahir a Blanes, on Font i Pouy van lliurar un cartell a Enric Portas, president del Gremi d'Hostaleria de Blanes. “El pòster estarà exposat a la cartellera, tindrem una informació que fins ara no teníem, és positiu”, va dir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.