Societat

societat

El consistori de Tossa vol que els dos festivals de ‘techno' s'uneixin

L'Ajuntament de Tossa de Mar demanarà als organitzadors dels dos nous festivals de música electrònica que aquests dies s'han celebrat a la platja Gran que s'uneixin, de manera que, si l'any que ve els volen tornar a fer, sigui en un sol esdeveniment. “L'any que ve no farem dos festivals, el que farem és mirar que ho facin conjuntament i englobar-ho tot en la festa major”, va dir l'alcaldessa, Gisela Saladich. Així, es vol evitar que es repeteixin dos festivals d'aquest tipus de música en dos caps de setmana consecutius, com ha passat aquest any: l'Ebe Festival (el cap de setmana passat) i el Beats & Fish (ahir i avui).

Darrere aquesta decisió hi ha la queixa que diversos restauradors i hotelers han fet arribar a l'equip de govern. Si no fos possible, per a l'Ebe Festival es buscarà “un altre lloc de Tossa”, va dir l'alcaldessa.

Malestar als negocis

Uns set restauradors i hotelers de la zona des Racó es van reunir dimecres amb Saladich per fer-li arribar el seu malestar. “El cap de setmana passat, en aquella zona les terrasses no van facturar ni cinc cèntims, ningú s'hi volia asseure”, va afirmar Maria Eugènia Serrat, propietària de l'hotel restaurant Capri, que va assegurar també que havia rebut queixes dels turistes: “No van poder dormir.” Serrat es planteja denunciar l'Ajuntament i demanar-li una indemnització.

L'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Tossa ha fet arribar una enquesta a tots els seus associats –un 82% dels establiments del sector al municipi– per conèixer l'opinió dels efectes dels festivals. El seu president, Francesc Zucchitello, sí que va avançar la “solidaritat” amb els seus companys de la zona i va criticar l'estil musical dels festivals: “No és un tipus d'esdeveniment musical que tingui prou caixet per la imatge de Tossa”, va afirmar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.