Societat

Societat

Un conte infantil de Grand Slam

La fundació del tennista ha sufragat l'edició d'aquesta publicació

El protagonista és un tennista amb cadira de rodes

En Tommy Robredo és un bon tennista i un tennista amb un cor de Grand Slam. Segurament, en té part de culpa el seu amic Santi Silvas, un apassionat del tennis, practicant del tennis amb cadira de rodes i, sobretot, apassionat d'en Tommy. Silvas va morir el 2008 i el seu amic va fer realitat un dels seus somnis: el torneig internacional de tennis amb cadira de rodes, l'Open Santi Silvas, que per quarta vegada ha aplegat a Olot un nombre important de les millors raquetes del món en aquesta modalitat.

El torneig d'aquest any ja és història. No ho és, però, el llibre En Pau juga a tennis, que es va presentar al Club Natació Olot en el marc del torneig i que la fundació ha patrocinat. No cal dir que el protagonista és en Pau, i és fàcil d'endevinar que és un tennista amb cadira de rodes. La Fundació Tommy Robredo va decidir fer coincidir la presentació amb el torneig aprofitant les visites escolars. Un total de 500 alumnes van visitar el torneig i, a més de parlar amb els jugadors i en Tommy, van participar en el concurs de dibuix que s'hi va organitzar i, sobretot, en els circuits d'esport adaptat que van muntar en la Federació Catalana d'Esports de Persones amb Discapacitat Física. La Fundació Robredo va ajudar a fer possible la publicació del llibre, que forma part de la col·lecció, editada per Pedra de Toc, més extensa d'en Pau, en què aprèn altres esports.

Un objectiu de la fundació és organitzar activitats que fomentin l'esport –sobretot el tennis– entre les persones discapacitades i donar suport a iniciatives que ajudin a difondre els beneficis que l'esport adaptat té per a les persones que el practiquen. I aquí és on encaixa el llibre, l'autora del qual és Magalí Malagelada, amb qui la fundació va posar en contacte amb jugadors i jugadores del torneig per idear-lo. El conte, inspirat en el Memorial Santi Silvas, va sorgir així, i es va regalar a les escoles que van visitar el memorial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a