Societat

Els funcionaris prenen el carrer

La protesta, convocada a través de les xarxes socials, emplaçava els manifestants a adreçar-se al Congrés de Diputats però la policia els ha barrat el pas

Entre els concentrats hi havia metges, professors, bombers, policies i treballadors de l'administració pública

Els agents antidisturbis, en un gest que ha estat aplaudit pels manifestants, s'han tret el casc

De nou, mobilització a través de les xarxes socials. Milers de persones han pres el carrer aquest diumenge al vespre per expressar el rebuig a les noves retallades del govern espanyol en una iniciativa espontània a favor dels funcionaris nascuda a les xarxes socials. Entre els concentrats hi havia metges, professors, bombers, policies i treballadors de l'administració pública.

La protesta, convocada bàsicament mitjançant els hastags de Twitter #graciasfuncionarios, #acampadafuncionarios i #acampadacongreso, emplaçava els manifestants a adreçar-se al Congrés de Diputats amb l'objectiu d'acampar-hi, però en arribar agents de la policia espanyola custodiava els accessos a la cambra i ha restringit el pas de vehicles i persones pels seus voltants. A continuació, els manifestants s'han dirigit fins al carrer Gènova, on hi ha la seu del Partit Popular.

Els manifestants han cridat consignes contra el govern i contra el president de l'executiu, Mariano Rajoy, i s'han pogut sentir consignes com “Menos crucifijos, más trabajo fijo” i “Manos arriba, esto es un atraco”.

Al seu pas, els ciutadans que recorrien els carrers de Madrid han emplaçat els policies que escortaven la protesta i altres col·lectius com els bombers a sumar-s'hi. Els agents antidisturbis, en un gest que ha estat aplaudit pels manifestants, s'han tret el casc, en senyal d'unió amb els concentrats. La manifestació espontània també ha obligat a tallar alguns carrers importants de la capital espanyola, com la Gran Via i Alcalá, però ha acabat sense enfrontaments amb la policia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.