Societat

Desarticulat un grup que assaltava persones grans a Barelona

Robaven joies en els barris de Sants i Poble Sec que després eren venudes ràpidament a una botiga de compra venda d'or

Arran de la desarticulació d'aquest grup criminal, s'han pogut resoldre dos robatoris amb violència més

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup criminal que es dedicava a cometre robatoris amb violència a persones grans als barris de Sants i Poble Sec, a Barcelona. Els fets es remunten al desembre del 2010 quan una dona de 84 anys va ser atracada violentament al portal de casa seva. En aquella ocasió, la dona va patir una fractura oberta del colze i un trau al cap i va haver de ser ingressada.

La policia va iniciar una investigació fins a detenir aquest grup, perfectament estructurat i jerarquitzat. La col·laboració de les víctimes ha estat un factor clau atès que van reconèixer fotogràficament a alguns dels autors. Les fitxes de compra venda d'or que formalitzen les botigues també hi va ajudar, ja que totes les joies robades van ser venudes en el mateix establiment.

El grup criminal, format per 4 persones, actuava sempre de la mateixa manera. Seleccionava les víctimes en funció de la seva edat i en el moment que aquestes entraven al portal de la finca on vivien, un d'ells l'agafava pel coll, per immobilitzar-la, i la resta li estiraven les joies.

En el moment de l'atracament, els agressors no dubtaven en fer servir molta violència per cometre el fet arribant a produir lesions greus a les víctimes. Una vegada havien aconseguit les joies marxaven corrents del lloc. Les joies eren venudes ràpidament a una botiga de compra venda d'or, situada a Sants, sobre la qual s'ha obert una investigació. Es dóna el cas que la majoria de vendes les va fer un dels membres del grup que era menor d'edat en el moment dels fets.

Els mossos també van establir que el grup estava perfectament organitzat i jerarquitzat, donat que actuaven de manera concertada i coordinada, de manera que es repartien les tasques o funcions amb el fi de cometre els delictes. Aquesta demostració ha permès imputar als presumptes autors la condició de grup criminal.

A més del robatori amb violència, s'ha pogut imputar als integrants del grup fins a sis robatoris amb violència i intimidació més: a cinc dones de 72, 75, 85, 88 i 92 anys i a un home de 82 anys. També se'ls imputen un delicte de lesions i sis faltes de lesions més. Les persones detingudes són Leordasy U., de 21 anys i nacionalitat dominicana, que ha ingressat a presó; Anderson A.U., de 18 anys i nacionalitat dominicana, que ha quedat en llibertat amb càrrecs; Carlos Rafael M.R., de 23 anys i nacionalitat dominicana, que acabava d'ingressar a presó per altres fets violents de similars característiques; i Segundo Gregorio B.S, de 20 anys i nacionalitat equatoriana i amb una ordre de recerca i detenció emesa pels Mossos d'Esquadra.

Arran de la desarticulació d'aquest grup criminal, s'han pogut resoldre dos robatoris amb violència més, els autors dels quals ja han estat detinguts. De moment no se'ls ha pogut relacionar de forma directa amb el grup criminal investigat, però la investigació continua oberta i no es descarten altres accions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.