Societat

Catalunya no tancarà cap línia fèrria, segons Recoder

El conseller afirma que si hi ha alguna zona de la xarxa que no és viable ha estat per manca d'inversió

El govern estatal aprova liberalitzar el servei

El conseller de Territori de la Generalitat, Lluís Recoder, va assenyalar ahir que no es planteja que a Catalunya es pugui tancar alguna línia fèrria per no ser rendible, en entendre que al nostre país “totes les línies que hi ha són viables i les que no ho són és perquè hi ha hagut falta d'inversió” de l'Estat espanyol. El conseller va respondre així a l'anunci del Ministeri de Foment que presentarà al consell de ministres, abans del 31 de desembre del 2012, una proposta de viabilitat sobre aquelles infraestructures ferroviàries que “no generin rendibilitat des del punt de vista econòmic i social”.

A banda, el Butlletí Oficial de l'Estat va publicar ahir el reial decret llei, aprovat divendres pel consell de ministres, pel qual el govern espanyol dóna llum verda a la liberalització del transport ferroviari de viatgers, que serà efectiva a partir del 31 de juliol del 2013, i amb la qual es pretén millorar el servei i assegurar el seu finançament.

Després d'inaugurar una estació potabilitzadora d'aigua a Preixens (Noguera), amb una inversió superior als 330.000 euros, el conseller va acollir de forma positiva aquesta liberalització del transport ferroviari i va assegurar que “és molt important, perquè significa que en el futur podrem elegir operador”. Recoder va advertir, però, que la liberalització “no resol tots els problemes ferroviaris a Catalunya perquè cal recordar –va afegir– que el principal problema és de falta d'inversió a la xarxa”.

En aquest sentit, el conseller va reiterar que si existeix alguna línia no rendible a Catalunya no és perquè no sigui viable sinó per aquesta falta històrica d'inversió en infraestructures. “Quan tardes el mateix a desplaçar-te en el segle XXI que a principis del segle XX, llavors aquí hi ha un problema; com que no s'ha invertit, la gent no la utilitza”, va reblar Recoder.

LA DATA

31.07.13
Es farà efectiva
la liberalització del transport ferroviari de viatgers a l'Estat espanyol per racionalitzar-ne el servei.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.