Societat

Mas-Colell admet que el govern ha de recórrer al tresor espanyol per finançar el deute

El conseller d'Economia afirma que Catalunya “no té cap altre banc” que l'Estat pel tancament dels mercats

Fonts del departament afirmen que la Generalitat no té pressa per decidir si s'acull o no al fons de liquiditat autonòmic

El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha admès aquest dimarts que Catalunya ha d'accedir a la hisenda espanyola per poder finançar el seu deute i complir amb els objectius de dèficit per culpa del tancament dels mercats.

En declaracions a l'emissora britànica BBC Radio 4, Mas-Colell ha exposat que “Catalunya no té cap altre banc que el govern d'Espanya” i per tant “és normal” que es demanin “els serveis bancaris del tresor espanyol”.

Fonts del departament d'Economia han remarcat que el govern no té pressa per decidir si s'acull al fons de liquiditat autonòmic perquè encara no està implantat i de moment n'estudien les condicions d'accés.

En relació a la situació financera del conjunt de l'Estat, el titular d'Economia català ha assegurat que viuria “en un altre món” si no estigués “preocupat” per la possibilitat que els mercats també es tanquin per a Espanya i que Madrid sigui incapaç d'ajudar a finançar tots els territoris. Malgrat tot, s'ha mostrat confiat que les polítiques europees per estabilitzar el deute s'aplicaran “aviat” i s'evitarà que “aquesta situació es materialitzi”.

De totes maneres, Mas-Colell no s'ha pronunciat sobre la possibilitat d'un rescat total de l'economia espanyola. En aquest sentit, s'ha limitat a dir que confia que les decisions de Brussel·les “es desenvolupin prou ràpid i de forma prou equilibrada perquè generin confiança”.

El conseller, però, ha carregat contra l'austeritat “desequilibrada” dictada des de la Unió Europea, que segons ell dificulta la recuperació econòmica. “Potser està matant el pacient”, ha alertat. Al seu parer, cal trobar un balanç millor entre les retallades i “la necessitat d'estimular l'economia”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.