Societat

societat

Llagostera implicarà les empreses del municipi en la inserció laboral de joves

És un dels objectius del pla local de joventut, aprovat pel ple dimecres passat

A més del treball, els eixos principals seran l'accés a l'habitatge i la salut

L'Ajuntament de Llagostera pretén promoure la inserció laboral dels joves del municipi en les empreses del territori. Aquest és un dels eixos operatius del pla local de joventut, aprovat inicialment dimecres en el ple. El pla pretén “facilitar l'emancipació dels joves, afavorint-los en l'accés al mercat de treball, i l'accés a l'habitatge”, explica Sergi Miquel, regidor de joventut de Llagostera.

Un dels projectes més importants serà “la internacionalització d'empreses i joves” del municipi a fi d'ampliar els horitzons professionals dels uns i dels altres. Es faran cursos de competències bàsiques, camps de treball, tallers en què s'exposaran experiències personals de persones que han treballat a l'estranger, etcètera.

L'accés a l'habitatge

Un dels objectius principals del pla és facilitar als joves l'accés a un habitatge. En aquesta qüestió es vol promoure el lloguer entre joves, mitjançant la creació d'una borsa municipal de lloguer, assessorar-los sobre les ajudes que poden obtenir o acompanyar-los en la recerca d'un habitatge de lloguer, ja sigui dins el municipi o, si és per anar a estudiar, a fora.

A part d'aquests dos grans eixos es faran actuacions en matèria de salut, cultura i oci, cohesió social i participació ciutadana. El pla va destinat a joves d'entre 12 i 35 anys, que representen un 29,41% de la població del municipi. Tindrà una durada de quatre anys (fins al 2015), i substitueix l'antic pla, que va acabar el 2011 i que, segons el regidor, havia quedat obsolet a causa dels canvis socials ocorreguts en els darrers anys i que, de manera molt especial, han afectat els joves. El nou pla es va aprovar per junta de govern perquè calia presentar-lo a la Generalitat abans del dia 25. Tot i això, el regidor va oferir als grups de l'oposició parlar-ne i fer-hi els canvis que s'acordin, abans de la seva aprovació definitiva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.