Societat

La Costa Brava espera bona ocupació a l'agost

El foc d'aquests dies a l'Empordà ha provocat anul·lacions de reserves

La Costa Brava és una de les principals destinacions del turisme estranger el mes d'agost. És per això que el sector ja parla d'un índex d'ocupació del 90% i en alguns zones, com ara Lloret de Mar, s'espera arribar al 100% d'ocupació, segons dades de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona.

La baixada de les pernoctacions aquest estiu preocupa el sector perquè es troben amb una mitjana de 2 i 3 nits quan a la demarcació havia arribat a ser de 10 i 15 dies, “la qual cosa mostra que en els últims deu anys el nombre de pernoctacions ha disminuït un 70%”.

A la resta de comarques gironines, l'ocupació del mes d'agost sempre és més baixa i com passa cada any s'esperava incrementar amb les reserves de darrera hora. Ara, però, el sector no s'atreveix a quantificar fins d'aquí a uns dies “perquè encara és massa recent el foc de l'Empordà i hi hagut nombroses anul·lacions” tant en cases rurals com en càmpings, hotels i apartaments turístics.

Malgrat els focs, el sector confia a recuperar-se aviat. En aquest sentit es pronunciava dijous el president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, que va dir que confiava “en el desenvolupament òptim” de la campanya turística per l'atractiu de l'Empordà i de la Costa Brava malgrat el foc. “El potencial i l'atractiu turístic de l'Empordà i tota la costa gironina sabran sobreposar-se a aquesta lamentable desgràcia”, va dir Montellà davant representants de la Federació Altempordanesa d'Empresaris i del president de la Federació d'Organitzacions Empresarials de Girona, Jordi Comas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.