Societat

societat

Una pirotècnia italiana guanya el 42è Concurs de Focs d'Artifici de Blanes

Va rebre ahir els 6.000 euros de premi i farà els focs de les Fires de Girona

Pirotècnia Valenciana i Hs. Ferrández van ser segon i tercer, respectivament

La pirotècnia Vaccalluzzo Zio Piro Fireworks, de Belpasso (Itàlia), va rebre el primer premi del 42è concurs internacional de focs d'artifici de Blanes, en una cerimònia que es va fer ahir al migdia. Durant quatre dies (de dimarts a divendres), Blanes ha estat l'escenari privilegiat dels espectacles pirotècnics de tres companyies estatals i una estrangera.

El castell de focs de la companyia italiana va ser el més ben valorat, amb un total de 8.295 punts, gairebé 500 més que la companyia que va classificar-se en segon lloc, Pirotècnia Valenciana, que va arribar als 7.862 punts.

El representant de l'empresa guanyadora, Natalino Rizzitano, va destacar que el premi de 6.000 euros i la possibilitat de participar en el proper concurs suposaran “una gran empenta” per a la seva companyia.

El veredicte el van donar a conèixer la comissió tècnica del concurs i el jurat popular, que van valorar tots els aspectes dels diversos castells de focs que han participat en la 42a edició del concurs. Rere Pirotècnia Valenciana va classificar-se, en tercera posició, la pirotècnia Hermanos Ferrández. Per últim, la quarta posició va ser per a la pirotècnia Valecea-Pir d'Àlaba. Cadascuna de les quatre empreses ha rebut 19.000 euros pels seus espectacles pirotècnics, 2.000 euros menys que l'any passat. Setze empreses d'arreu del món van presentar pliques per poder participar als focs del 2012.

LA XIFRA

6.000
euros
és el premi aconseguit per la pirotècnia Vaccalluzzo Zio Piro Fireworks, 2.000 menys que l'any passat.

LA DADA

16
empreses
d'arreu del món van presentar pliques per poder participar al concurs de Blanes aquest any.

També a les Fires de Sant Narcís

Aquest any, la pirotècnia Vaccalluzzo Zio Piro Fireworks ha rebut 6.000 euros, 2.000 menys que en l'edició passada, així com la invitació a participar en el proper concurs de focs d'artifici de Blanes. A més, aquesta empresa també serà l'encarregada de l'espectacle pirotècnic que es farà el proper 1 de novembre a Girona amb motiu de les Fires de Sant Narcís.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.