Societat

seguretat

Barcelona lliga curt els llauners de la platja

Les denúncies per venda ambulant al litoral es disparen un 93% en només un any

La pressió que la Guàrdia Urbana de Barcelona està exercint aquest estiu sobre la venda ambulant a les platges, i que s'ha plasmat en la creació d'un grup de més de 70 agents que es dediquen específicament a aquesta tasca, està aconseguint diluir aquesta problemàtica. Almenys així es pot interpretar de les xifres que ahir va fer públiques el consistori, i que revelen un repunt prominent de les intervencions policials adreçades principalment contra els venedors ambulants de cervesa. D'aquesta manera entre els mesos de juny i juliol s'han tramitat un total de 4.435 denúncies per aquest concepte, dada que representa un 93% més que l'any passat.

Un dels principals objectius d'aquesta operació ha estat caçar els guaites que utilitzen els venedors furtius per alertar de la presència policial, i que s'ha traduït en 1.319 expedients sancionadors. En aquest cas l'increment ha estat especialment gran, ja que s'enfila fins al 438%. Finalment, en aquests dos mesos s'han incoat 892 denúncies contra les massatgistes (+620%), especialment xineses, que altres anys poblaven el front marítim de la ciutat. El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya ha advertit del risc d'aquesta pràctica, ja sigui en forma de lesions per als que la contracten o infeccions a la pell en forma de fongs.

Segons els càlculs de la Guàrdia Urbana a principi d'estiu hi havia entre 100 i 110 venedors ambulants de cervesa que operaven habitualment al litoral barceloní, una quantitat que segons fonts del cos ha anat migrant com a conseqüència dels patrullatges intensius dels agents uniformats i de paisà. Per esquivar aquest setge, una de les estratègies que darrerament estan utilitzant és abordar els clients potencials en hores cada cop més intempestives, com ara la nit. Igualment, també s'ha detectat que un volum important dels venedors enxampats són reincidents. Malgrat això, el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, va garantir ahir que continuaran perseguint-los, “perquè les platges no poden ser un lloc on es faci el que a un li dóna la gana”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.