Societat

judicial

Tossa ha d'admetre una funcionària al cap de divuit anys

Va estar d'excedència i l'Ajuntament l'haurà d'indemnitzar

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha donat la raó a una funcionària en excedència de l'Ajuntament de Tossa, i desestima el recurs presentat per l'Ajuntament, que es resistia a incorporar-la a la plantilla.

Maria Lluïsa Calpe, funcionària de l'Ajuntament de Tossa, va demanar una excedència voluntària “per interès particular” i per un termini de dos anys el mes d'octubre del 1991. La sol·licitud de reincorporar-se a la plantilla de treballadors, però, no es va fer fins al 19 de juny del 2009, divuit anys després.

La funcionària va demanar el juny del 2009 reincorporar-se al seu lloc de feina, però l'Ajuntament entenia que, com que Calpe no s'havia reincorporat a la feina ni havia demanat una pròrroga de l'excedència, havia perdut la seva condició de funcionària de l'Ajuntament, però una primera sentència ja va donar la raó a la treballadora, i a més, exposa que –com queda acreditat– hi havia almenys una plaça a la qual es podia reincorporar. Concretament, el 17 de març de 2011 el jutjat de Girona va acordar que Calpe es podia reintegrar amb una adscripció provisional al lloc d'auxiliar administrativa a la secretaria del Jutjat de Pau. A més, el jutjat també estableix que se li ha de fer efectiva una indemnització “equivalent a les retribucions que per aquest lloc de treball va deixar de percebre” des de la data en què va demanar reincorporar-se al servei. Per tant, haurà d'abonar els sous des del 2009 amb les corresponents pagues extres i interessos.

La sentència recorda que segons una modificació legal del 1996, es fixava l'excedència voluntària per un mínim de dos anys, però no es fixava cap màxim “i estant Calpe en excedència voluntària podia continuar-hi sense límit de temps” i per tant el 2009 no havia deixat de ser funcionària.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.