Societat

mobilitat

Duresa amb els cotxes mal aparcats a la Copa de Girona

Instal·len cartells en què s'adverteix als conductors que la grua serà implacable amb els vehicles que no aparquin als llocs marcats

Es vol posar ordre així en un espai que era un caos de turismes

El desori de cotxes mal aparcats a les bosses d'aparcament de la Copa i la Devesa s'acabarà. L'Ajuntament de Girona està disposat a fer respectar les zones marcades com aparcament en els diversos pàrquings del sector, i per això ha instal·lat aquest estiu uns cartells que adverteixen als conductors que la grua s'emportarà de manera implacable els cotxes que estiguin estacionats en espais on no es permet fer-ho.

Els aparcaments de la Copa, de la Devesa i del sector de Can Sarasa fins al pont de Can Vidal han estat repintats aquest estiu i l'àrea de Mobilitat ha instal·lat fa poques setmanes els cartells en què s'adverteix que la grua actuarà amb tots els vehicles mal aparcats. Són places situades molt a prop del centre de Girona, i això fa que durant l'any quedin plens a primera hora del matí, cosa que provoca que després molts conductors acabin aparcant en zones on no es preveu que es pugui fer. El regidor de Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalá. assenyala: “Hem reforçat el pintat viari amb zones i ratlles grogues per definir amb claredat on no es pot aparcar, i amb els cartells a l'entrada dels aparcaments per deixar-ho clar.” Alcalá explica que s'han mantingut aquells aparcaments “que no dificulten el trànsit i sempre que es garanteixi un marge de seguretat en els girs o el pas de cotxes”.

Gran bossa per a Girona

Les bosses d'aparcament gratuït de la Copa i la Devesa són les més grans i properes al centre de Girona. Només a l'aparcament a tocar de la rotonda hi caben 450 turismes, mentre que al sector de la Copa hi poden aparcar uns 270 cotxes i a l'aparcament de Can Sarasa, al davant de la Devesa, n'hi caben uns 300 més. Això suposa que en poc espai hi ha més d'un miler llarg de places gratuïtes, a les quals encara s'hi podrien sumar les 114 del pàrquing gratuït a tocar del carrer Joaquim Vayreda.

LES XIFRES

1.020
places
d'aparcament gratuït sumen les zones d'estacionament de la Copa, la Devesa i el pont de Can Vidal.

LA FRASE

Hem reforçat amb els cartells i amb pintura groga els llocs on no es pot aparcar per posar-hi ordre
Joan Alcalá
regidor de mobilitat i via pública
95
euros
és el cost que té la grua si els municipals s'enduen el vehicle mal aparcats fins al dipòsit municipal.

Es permet aparcar motos a la vorera dels jutjats

Durant aquest estiu també s'ha iniciat una campanya per posar fi a les motos aparcades sobre la vorera. Des de principi d'estiu, la Policia Municipal ha posat multes a les motos que aparcades a les voreres, en especial a la plaça Marquès de Camps o al carrer Grober. Un altre punt negre era a tocar dels jutjats, on cada dia hi havia de trenta a quaranta motos aparcades sobre la vorera. En aquest cas, l'Ajuntament ha optat per permetre l'estacionament de motos sobre la vorera tenint en compte que es tracta d'una vorera de gran amplada que permet sense dificultats el trànsit de vianants. Aquests dies s'estan repintant també diversos aparcaments al sector del Güell-Devesa, canviant la disposició que hi havia fins ara, ja que eren massa estrets.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.