Societat

festes

Dimiteix un altre membre de la comissió de focs de Blanes per les retallades

Aquest any els focs es van reduir de sis a quatre dies i es van eliminar del cap de setmana, fet que ha perjudicat el comerç, segons l'associació d'hostaleria

Un expert en pirotècnia de la comissió tècnica del concurs de focs de Blanes ha presentat la seva dimissió per la retallada de dies de focs que s'ha fet aquest any. Xavier López formava part de la comissió des del 2008 i, segons va explicar, ja ha comunicat a la regidora de l'àrea, Lara Torres, la seva dimissió. Amb ell ja són dos els membres d'aquesta comissió (n'eren set) que han plegat. El primer va ser Enric Pérez.

“S'ha fet un treball impressionant, la gent ha de saber que el pressupost no s'ha incrementat des del 2000”, va explicar ahir López, que considera que “l'error més gran” que s'ha comès és no fer els focs en cap de setmana. “Hi ha un públic fidel que venia de moltes ciutats cada any, per un espectacle de només 20 minuts”, destaca López. Malgrat tot, aquest membre de la comissió entén que es fessin retallades, i indica la necessitat que el concurs no depengui tant dels diners de l'Ajuntament, i que si el gremi d'hostaleria hagués fet una contribució, possiblement s'hauria pogut allargar. “L'import seria ridícul pel volum de caixa d'una nit de focs”, explica. Malgrat tot, està satisfet de la feina feta i és optimista respecte al futur: “A Blanes som creatius i buscarem alternatives.”

El president de l'Associació d'Hostaleria de Blanes, Enric Porta, va manifestar ahir que el seu gremi ja va “avisar” l'Ajuntament que no seria bo per al poble treure els focs del cap de setmana. Va afirmar, a més, que la gran majoria de restaurants i bars que va convocar l'alcalde, Josep Marigó, per parlar de l'organització dels focs eren establiments del passeig marítim, que ja fan prou caixa entre setmana i que, per tant, no van oposar-se a treure els focs del cap de setmana.

LA FRASE

La decisió de reduir dies de focs és respectable, però molts no la compartim
Xavier López
membre de la comissió tècnica

“Aquest any no ha anat bé per al comerç”

Portas explica que aquest any els focs no han anat bé per als comerciants. “Han estat fantàstics, però de cara a fer caixa no ha anat bé, i no pas per la crisi. Els dissabtes Blanes es col·lapsava”, diu. Manté que l'Ajuntament no va proposar al gremi que financés els focs, i que quan es feien molts dies de concurs (van arribar a ser set) la gent se'n cansava.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.