Societat

Nou massissos tancats a partir d'aquesta mitjanit

El Departament d'Agricultura activarà el nivell 3 del Pla Alfa en 226 municipis amb alt nivell de risc

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural tancarà un total de 9 massissos a partir d'aquesta mitjanit i suspendrà autoritzacions per realitzar activitats agrícoles a causa de l'onada de calor i l'elevat risc d'incendi. El Departament, a través de la direcció general del Medi Natural i Biodiversitat, alerta de la previsió d'un progressiu increment del perill d'incendi forestal, que serà molt alt i extrem des de divendres a causa de l'onada de calor que travessarà Catalunya a partir d'aquest divendres. Aquest fet ha portat Agricultura a activar el nivell 3 del Pla Alfa a partir de les dotze de la nit en 226 municipis amb alt nivell de risc.

Com a mesura especial de prevenció, en el marc del Pla Alfa 3, el Departament d'Agricultura ha restringit l'accés als massissos de les Gavarres, a Girona; al massís dels Ports Tortosa Beseit, Tivissa Vandellòs, serralada del Montsant, muntanyes de Prades i la Serra de Cardó Boix, al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, i al Montsec d'Ares, Montsec de Rubies-Sant Mamet i Rialb-Serra d'Aubenc a Ponent.

Mentre duri l'episodi es reforçarà la vigilància coordinada dels cossos d'Agents Rurals, de Mossos d'Esquadra, de Bombers, de les Associacions de Defensa Forestal i de les Diputacions Provincials per tal d'optimitzar els recursos existents.A més, queden suspesos tots els permisos especials per a activitats agrícoles als municipis de les comarques de l'Alt Camp, Alt Penedès, Alt Urgell, Anoia, Bages, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Empordà, Conca de Barberà, Garrigues, Gironès, Montsià, Noguera, Osona, Pallars Jussà, Priorat, Ribera d'Ebre, Segarra, Selva, Solsonès i Terra Alta.En aquests municipis queden suspesos tots els permisos especials per a activitats que poden generar perill d'incendi forestal, com generar restes vegetals, feines agrícoles (excepte llaurar els camps), tasques de manteniment d'infraestructures (línies elèctriques, línies fèrries, carreteres) i obra civil a menys de 500 metres del bosc.A banda d'això, en aquests municipis se suspèn l'activitat cinegètica de la mitja veda, la circulació motoritzada pel bosc i totes les activitats pirotècniques relacionades amb festes majors.

La resta del territori de Catalunya (llevat de la Vall d'Aran) també es veurà afectada per l'episodi calor, el qual implica que també hi haurà un alt risc d'incendi forestal.També es mantindrà activat un dispositiu de vigilància aèria en el qual hi participaran de manera coordinada tots els mitjans disponibles dels Departament d'Agricultura i d'Interior.

A les zones no afectades pel Pla Alfa 3, es recomana extremar totes les precaucions i seguir especialment els consells de prevenció i de Protecció Civil, com ara evitar anar a les zones forestals durant les hores de màxima insolació, evitar qualsevol acció que pugui generar un incendi forestal, evitar la circulació de vehicles a motor i les de maquinària en zones forestals, o no utilitzar bufadors, serres radials o altres eines que puguin generar guspires o sobreescalfaments.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.