Societat

societat

Aliança per un turisme responsable

Blanes, Lloret i Salou promouen ‘Màxima diversió, mínima molèstia'

Lloret de Mar, Blanes i Salou inicien aquest divendres una campanya conjunta perquè l'oci nocturn dels joves a la Costa Brava i la Costa Daurada deixi de suposar un problema per al descans dels seus veïns.

Sota el lema Maximum fun, minimum disturbance –màxima diversió, mínima molèstia–, la campanya pretén fomentar el consum responsable d'alcohol i tabac a la via pública i el respecte pels veïns.

Després que Platja d'Aro ja hagi portat a terme la campanya aquest dimarts, la Fecasarm, la federació de l'oci nocturn, espera arribar a unes 50.000 persones entre els tres municipis adherits. La campanya l'organitza aquesta federació juntament amb els ajuntaments, la policia local, els Mossos d'Esquadra i la Creu Roja. A Lloret de Mar s'hi han adherit també l'Associació de Bars i Restaurants i l'empresa Heineken.

Aquesta iniciativa segueix la línia marcada pels ajuntaments de la Costa Brava, especialment els de Blanes i Lloret, que volen combatre el turisme incívic i aconseguir millorar la convivència nocturna a la zona.

En aquest sentit, aquests pobles apliquen ja des de l'estiu passat multes més restrictives pel que fa al consum d'alcohol i tabac a la via pública. També han endurit les sancions a la prostitució i la vigilància a les zones més conflictives, com les discoteques o hotels, amb l'objectiu d'evitar aldarulls com els que van acabar amb la mort d'un turista que celebrava un comiat de solter a Lloret de Mar el maig d'aquest any. Diverses campanyes informatives expliquen als turistes aquestes noves mesures.

El cas més recent d'aquest conflicte és el del reality alemany We love Lloret, que ha provocat la protesta de l'Ajuntament del municipi i la intervenció del Consell de l'Audiovisual de Catalunya. Aquest programa promou justament la imatge que la campanya Maximum fun, minimum disturbance vol canviar, la del turisme de borratxera, el sexe fàcil i l'incivisme.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.