Societat

societat

Lloret vol més pressió del govern per combatre la sobreocupació hotelera

L'Ajuntament ha tramès denúncies a la Generalitat d'hotels que posen més persones de les permeses a les habitacions

Demanen més inspeccions

L'Ajuntament de Lloret de Mar voldria que la Generalitat fes més inspeccions als hotels de la ciutat per combatre la sobreocupació hotelera –encabir més gent de la permesa en una habitació–. El govern local es mostra comprensiu amb la manca de personal de l'administració catalana i entén que es tracta d'una problemàtica que s'estén a altres municipis, però voldria més actuació. “Si depengués de mi, si estigués a les meves mans, s'hi actuaria més”, va assegurar Jordi Orobitg, tinent d'alcalde de Turisme de Lloret.

La Generalitat va fer per Setmana Santa una inspecció als hotels de Lloret de Mar. Tot i que no s'ha informat l'Ajuntament de l'obertura d'expedients, en aquell moment sí que es va parlar de tres o quatre actes aixecades. “A partir d'aquella actuació vam demanar fer-ne una segona a principi d'estiu, però no s'ha fet”, va lamentar Orobitg.

Petició d'inspeccions

L'Ajuntament de Lloret de Mar és coneixedor de diversos casos de sobreocupació hotelera a la ciutat. Fins i tot ICV-EUiA els ha informat de dos casos on, segons els mateixos treballadors, s'estarien posant cinc llits per habitació. “Totes les denúncies les hem fet arribar a la Generalitat”, va assegurar el regidor. “Tot allò de què som responsables nosaltres, ho hem fet”, va afegir.

El govern local, tot i ser partidari de més inspeccions per part de la Generalitat, és conscient de les limitacions de l'administració catalana. Per l'actuació de Setmana Santa, per exemple, van haver de traslladar-se a Lloret inspectors de Barcelona.

La sobreocupació hotelera és una de les problemàtiques que es vinculen amb els conflictes a Lloret de Mar. I a la vegada és una de les prioritats de l'Ajuntament per combatre-ho.

L'any passat, just després dels aldarulls, la Generalitat va fer una inspecció als hotels de Lloret de Mar que va acabar amb l'obertura d'un expedient a l'hotel HTop Gran Casino, precisament per sobreocupació a les habitacions i altres irregularitats.

LA XIFRA

2
hotels
de Lloret de Mar han tingut sobreocupació a les seves habitacions aquest estiu, segons ICV-EUiA

ICV-EUiA denuncia “passivitat”

Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa ha denunciat “passivitat” de l'administració en casos de sobreocupació d'hotels que asseguren que es produeixen a la ciutat, perquè no s'han inspeccionat els dos hotels que han denunciat perquè segueixen aquesta pràctica.

“No sabem si l'equip de govern local ha fet prou pressió i, si l'ha feta, el govern de CiU de la Generalitat no està per la feina d'evitar la sobreocupació dels hotels”, va dir Javier Rodríguez-Pacios, regidor d'ICV-EUiA a Lloret de Mar, que es va preguntar: “El govern de la Generalitat està al costat dels ciutadans i treballadors de Lloret de Mar o del lobby hoteler?”

També va demanar que es combati aquesta pràctica pel bé dels treballadors, que són “els primers afectats”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.