Societat

societat

Tossa fa tancar una discoteca que causa molèsties als veïns

L'establiment, situat just davant de l'ajuntament, segons el govern local també hauria incomplert les llicències

L'Ajuntament de Tossa de Mar va ordenar ahir de forma cautelar el tancament de la Discoteca Sivas, situada just al davant de la casa de la vila, al carrer de l'Església, per incompliment de llicència i molèsties als veïns. La decisió de precintar el local es pren en plena temporada turística i just un any després que en canviessin la titularitat.

Segons va informar ahir l'Ajuntament, aquest establiment hauria incomplert de forma “reiterada” la llicència atorgada l'estiu passat, hauria incomplert els requeriments municipals de presentació de documentació i hauria produït molèsties als veïns. “És lamentable que s'hagin de prendre aquest tipus de decisions quan s'han donat totes les facilitats per adequar l'activitat a la legalitat vigent”, va afirmar Gisela Saladich, alcaldessa de Tossa de Mar.

Aquest establiment, a més, hauria incomplert el permís d'activitats, ja que només es podia fer servir com a discoteca i, segons el consistori, s'hi haurien fet altres tipus d'actes que “han provocat les molèsties dels veïns”.

L'Ajuntament va reconèixer la dificultat de conciliar l'oci nocturn amb el descans veïnal i va admetre que la llei antitabac –que prohibeix fumar a l'interior dels locals– no hi ajudava. Hi van afegir, però, que aquesta discoteca “ha acabat la paciència del consistori”.

Reconeixement a Ainaud de Lasarte

L'Ajuntament de Tossa de Mar es va reunir ahir en sessió extraordinària i va fer un reconeixement a Josep Maria Ainaud de Lasarte. El polític, historiador i periodista mort recentment mantenia una estreta relació amb la vila, on estiuejava des de l'any 1930. L'alcaldessa, Gisela Saladich, va recordar aquestes visites i va fer una ressenya de les publicacions i cites en què Ainaud de Lasarte parlava de Tossa de Mar. També va recordar el pregó que va fer l'any 1987. “Des de l'any 1930 venia a Tossa, va ser un enamorat de la nostra vila i sempre va col·laborar en els actes als quals el vam convidar”, va remarcar Saladich.

En la sessió plenària d'ahir també es va aprovar la renúncia per part de l'alcaldessa de la paga extra de Nadal. Les diverses mesures de contenció en el capítol de personal han permès al consistori estalviar uns 400.000 euros, segons el govern local. Amb aquests diners, gràcies a una modificació de crèdit també aprovada ahir, es podran pagar algunes factures que estaven pendents.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.