Societat

Societat

Lectura en remull o llibres a la piscina

Cada dia s'acosten unes cent persones a la bibliopiscina de la Devesa

Els nens hi poden llegir, fer manualitats o escoltar contes

Els usuaris de la piscina municipal de la Devesa de Girona poden fer-hi alguna cosa més que remullar-se. És l'única piscina de la ciutat que disposa d'un servei de préstec de llibres des del mes de juliol. Es tracta de la bibliopiscina, una iniciativa que va començar l'any 1998 però que no va recuperar-se fins el 2006. Des de llavors, s'ha mantingut cada any. L'activitat està lligada també a les biblioplaces i la promou l'Ajuntament per tal d'acostar diversos espais de lectura als gironins durant l'estiu, ja siguin piscines o places de la ciutat.

Préstec a la tovallola

La bibliopiscina és oberta de les quatre a dos quarts de vuit de la tarda i ofereix dos serveis de préstec: el préstec a tovallola i l'habitual. En el primer cas, a canvi del carnet de la biblioteca o el de la piscina, tothom es pot endur un llibre o revista a la tovallola. En el segon, la bibliopiscina actua com una biblioteca convencional, ja que si es disposa de carnet els llibres es poden endur a casa. La majoria de gent, però, opta pel primer tipus de préstec.

A l'ombra dels plataners de la piscina de la Devesa hi ha dues taules amb llibres, revistes i diaris, però també cartolines i papers de colors. Això és perquè els principals usuaris d'aquest servei són les criatures. A més de llegir, s'hi fan tallers de manualitats i altres activitats, com ara L'hora del conte, que es fa cada dijous i aplega uns vint nens al voltant d'un rondallista que els explica contes durant uns tres quarts d'hora. L'activitat canvia de temàtica segons la setmana. De fet, la Leslie, l'encarregada del servei, té més feina a atendre els nens que no a fer una feina estrictament de bibliotecària.

Marta Bosch llegeix una revista de cuina mentre les seves dues filles, de 4 i 8 anys, retallen una careta. “Bàsicament vinc per això”, explica. Per a ella és una bona alternativa a la calor. La Yolanda també valora aquesta iniciativa; espera amb la seva filla petita que comenci L'hora del conte. Creu que és una bona manera que els nens no renunciïn a altres tipus d'oci com ara la lectura i les manualitats per culpa de la calor.

La Leslie explica que normalment s'acosten a la piscina entre unes 80 i unes 120 persones. Els llibres els proporciona la biblioteca Antònia Adroher i l'activitat està organitzada també pel servei municipal d'esports. Ara per ara no es preveu repetir-ho en cap altra de les piscines de la ciutat. La de la Devesa és adient perquè hi ha una part amb ombra i un petit magatzem on poder guardar els llibres; per això s'ha fet aquí durant els últims sis anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.