Societat

Marxa de 3 dies de Sant Hilari a Barcelona

Els participants emprendran la caminada diumenge al matí

Recorreran 85 km per poder ser a la manifestació

La manifestació de l'Onze de setembre a Barcelona tindrà una llarga prèvia per la gent de Sant Hilari per la Independència. L'entitat està organitzant una marxa de tres dies des del municipi fins a la capital del país. Començaran la caminada diumenge a les vuit del matí i passaran per Arbúcies, Breda, Riells i Viabrea, Gualba i faran nit a Sant Celoni la primera jornada. Durant la segona jornada passaran per Santa Maria de Palautordera, Sant Antoni de Vallmajor, Llinars del Vallès, Cardedeu, Granollers i Montmeló. Dormiran a Mollet del Vallès i l'endemà, onze de setembre, començaran la marxa cap a la Llagosta, Montcada i l'arribada a Barcelona amb prou temps per assistir a la manifestació. Seran 30 quilòmetres el primer dia, 35 el segon, i 20 el tercer. Demanen que els interessats confirmin l'assistència a través del Facebook per facilitar l'organització i animen tothom a participar-hi ja sigui fent tota la caminada o el tram que cadascú consideri convenient.

Compartir cotxe

Per altra banda, a part dels autobusos i els trens, els interessats a anar a la manifestació però que volen limitar els costos del viatge tenen l'opció de compartir vehicle. El sistema no funciona només per la Diada, però en l'ocasió de la manifestació, per la qual s'esperen centenars de milers de moviments de persones arreu del país, s'ha creat el portal www.fesedit.cat/11s per compartir cotxe. Després de registrar-se, els interessats concreten el perfil (conductors o passatgers) i la ruta que volen fer. El sistema busca coincidències en els trajectes i, si és el cas, posa en contacte els interessats. De moment ja tenen 57 persones interessades a trobar companys de viatge.

LA XIFRA

15
municipis
són els que passaran els que facin tota la ruta a peu entre el municipi de la Selva i la capital del país.

Carta de l'alcalde de Vilablareix al president Mas

L'alcalde de Vilablareix, David Mascort, d'ERC, s'ha afegit a la iniciativa d'altres municipis i ha enviat una carta al president dela Generalitat demanant-li que emprengui el procés de secessió de l'Estat espanyol. En la carta, Mascort també demana que el govern permeti la celebració d'una consulta oficial per tal de saber el suport dels catalans a la constitució d'un estat català dins la Unió Europea. Per la seva banda, el grup municipal d'ERC d'Arbúcies, a l'oposició amb un regidor, ha presentat una moció per al proper ple a fi que el municipi es declari territori català lliure, bo i afegint-se a la acció empresa per l'Ajuntament de Sant Pere de Torelló i Calldetenes. En la moció es demana que s'insti el Parlament a declarar la independència de Catalunya. A més, els republicans han demanat que a partir de l'11 de setembre i fins a la declaració d'independència, onegi una estelada a l'ajuntament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.