Societat

Qui és Enrique Bañuelos?

És l'empresari valencià que hi ha darrere el grup Veremonte, inversor que impulsa el projecte Barcelona World

L'empresari que hi ha al darrere del grup inversor Veremonte, que impulsarà el projecte Barcelona World al costat de PortAventura, és valencià. Es diu Enrique Bañuelos (Sagunt, 1966) i va forjar la seva fortuna en plena bombolla immobiliària. La va forjar, precisament, al País Valencià, aprofitant lleis actualment derogades que permetien ser promotor sense posseir el solar on s'havia d'edificar. D'aquesta manera va arribar a acumular més de disset milions de metres quadrats de terreny i va construir més de 50.000 habitatges. Tot plegat fins a desembocar en el miracle borsari Astroc, del qual sabria desprendre's a temps quan en començava la caiguda en picat. Des del 2008 prova fortuna al Brasil.

Va ser en virtut d'aquest extrem legal de l'ordenament jurídic valencià que Baños va començar el seu imperi del no res fins a crear, en cinc anys, la firma Astroc. Aquesta companyia va ser un autèntic miracle borsari que va aconseguir que unes accions a 6 euros el títol passessin a costar-ne 70 en menys d'un any. I d'aquí a la llista Forbes dels més rics del món (el 95è l'any 2008), just abans que el conglomerat, un gegant de totxo amb peus de fang, comencés a ensorrar-se al costat de tot el miratge immobiliari espanyol. Abans, havia entrat a formar part, fins i tot, del nucli dur del Banc Sabadell.

Però Bañuelos va ser prou hàbil, i va saber deixar la partida a temps. Va abandonar Astroc i altres inversions i va enfocar la vista cap al nou món. Concretament cap al Brasil. S'hi va instal·lar el 2008 i va saber aprofitar la tirada -també immobiliària- de la designació de Rio de Janeiro com a capital olímpica del 2016 per crear noves empreses del sector que li reportarien beneficis significatius.

Una d'aquestes firmes és Veremonte, que començaria explotant interessos immobiliaris, però que també es diversificaria cap a altres sectors com l'energètic o l'agroindustrial, per citar-ne un parell d'exemples.Ara intenta novament l'assalt al mercat estatal. A través del grup Veremonte ha adquirit una participació considerable de la firma tecnològica Amper. I en un front paral·lel, aquest divendres s'ha assegut al costat del president de la Generalitat, Artur Mas, per anunciar un projecte que rivalitza en expectatives amb el que el magnat Sheldon Adelson ha utilitzat per fer anar de corcoll durant diversos mesos als màxims dirigents polítics catalans i madrilenys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.