Societat

El País Valencià comença el curs amb el polèmic plurilingüisme

El govern elimina les línies en català que aplicaven la immersió

S'hi introdueix l'anglès des dels tres anys

El curs 2012/2013 va començar oficialment el passat divendres 7 de setembre per a 773.110 alumnes d'ensenyament infantil i de primària del País Valencià. Les classes s'han iniciat amb 11.081 alumnes menys per la baixa natalitat i la davallada de la immigració, causes que han fet que la xifra de matriculats baixe per primera vegada en una dècada.

La principal novetat d'aquest curs és la implantació del polèmic decret de plurilingüisme, pel qual el govern d'Alberto Fabra ha fet desaparèixer les conegudes línies en valencià [català] i ha establert dos programes: el plurilingüe en valencià (PPEV) i el plurilingüe en castellà (PPEC) amb almenys una assignatura no lingüística en anglès a més del castellà en tots dos programes. Al de castellà s'afegirà una assignatura no lingüística en valencià.

Els primers cobais d'aquest nou model d'ensenyament seran els 45.000 alumnes de primer curs del segon cicle d'infantil. La reforma educativa ha estat fortament contestada per col·lectius en defensa de la llengua perquè consideren que “margina el valencià i no assegura les competències en anglès”. Escola Valenciana ha asseverat que els alumnes que estudien l'opció en castellà no obtindran els resultats en anglès, alhora que es paralitzarà la normalització lingüística a les escoles. A més, denuncien la falta de professorat capacitat.

LA XIFRA

45.000
alumnes d'infantil
valencians de tres anys comen- çaran a rebre classes d'anglès aquest curs.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.