Societat

Nova teràpia per aturar les cèl·lules tumorals

Un investigador català lidera la millora en el tractament del càncer de pròstata

Un investigador català, Josep Domingo Domenech, que treballa a l'hospital Mount Sinai de Nova York ha descobert el mecanisme mitjançant el qual es podrà atacar les cèl·lules mare tumorals que impedeixen o aturen l'acció de la quimioteràpia contra el càncer. Dos metges de l'Estat, Domingo Domenech i Carlos Cordón, lideren un equip internacional que ha trobat perquè les cèl·lules es tornen insensibles al tractament contra el càncer i obren la porta a un “tractament més esperançador” i amb opcions de curació per al càncer, segons descriuen ells mateixos en un article que es publicava ahir a la revista Cancer Cell.

La seva investigació s'ha centrat en el càncer de pròstata, en què han descobert com la cèl·lula mare participa de manera activa en el procés de resistència a la quimioteràpia i en la progressió tumoral. Aquestes cèl·lules que sobreviuen a la quimioteràpia són considerades el taló d'Aquil·les del càncer, ja que si s'anul·len, poden multiplicar la capacitat de curació.

La descoberta pot tenir grans repercussions, no només en el càncer de pròstata, sinó també en les curacions dels de mama, colon, pulmó o bufeta. Caldrà, però, esperar un parell d'anys per al seu desenvolupament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.