Societat

urbanisme

L'Ajuntament de Lloret vol els centres de culte a la zona industrial i a Fenals

És la proposta del govern local al nou POUM després de diverses reunions i negociacions amb representants de les confessions religioses i partits polítics

L'Ajuntament de Lloret de Mar estudia situar els nous centres de culte a la zona industrial i a una part de Fenals-Santa Clotilde. El nou pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) només autoritzaria així els nous centres en aquests dos emplaçaments.

En referència al procés de negociació i estudi sobre la situació dels futurs centres de culte, Jordi Martínez, regidor d'Urbanisme, va explicar que s'han tingut en compte factors com que siguin espais que permetin “gran afluència de gent, bona accessibilitat a peu i en vehicle”, evitar l'acumulació de diferents comunitats en una mateixa zona i també, evitar zones “amb alta densitat de residents que puguin sentir molèsties pels sorolls derivats d'aquestes activitats”.

Martínez va explicar: “Fa molts mesos que treballem amb aquest tema i ens hem reunit diferents vegades amb comunitats religioses per copsar les seves necessitats.” És fruit d'aquestes trobades i de “treballar-ho amb els tècnics” que s'hagin “marcat dues zones possibles: una, la zona industrial, i l'altra, una part de Fenals-Santa Clotilde, no tota”. Aquesta és la proposta del'equip de govern per al nou POUM.

El responsable d'Urbanisme de l'Ajuntament de Lloret de Mar, però, va matisar: “Que siguin possibles no vol dir que estiguin assignades.” De fet, avui mateix hi ha convocada una reunió amb representants de les confessions religioses de la ciutat i partits polítics. I és que el govern local (CiU-ERC) està en minoria i també requerirà la negociació i el suport d'alguna altra formació política. En aquest sentit, el principal partit de l'oposició, el Moviment Independent de Lloret (Millor), va denunciar ahir que l'aprovació d'aquesta qüestió s'havia de fer en el darrer ple municipal, celebrat al juliol, però que va ser retirada a última hora: “El motiu de la retirada a darrera hora va ser la falta d'una regidora del PSC, l'absència de la qual feia que aquest tripartit encobert de Lloret (CIU-ERC i PSC) no pogués acabar aprovant aquest punt, ja que la resta de formacions a l'oposició no hi estàvem d'acord”, va assegurar Marc Fuertes, portaveu de Millor.

La proposta de l'Ajuntament de Lloret de Mar de situar els centres de culte a la zona industrial i a Fenals-Santa Clotilde afectaria només els nous, ja que els que ja estan construïts no serien afectats per la decisió.

LES FRASES

S'han marcat dues zones possibles: una, la zona industrial, i l'altra, una part de Fenals-Santa Clotilde, no tota
Jordi Martínez
Regidor d'urbanisme de lloret
[Acceptem] que els nous centres de culte de nova obertura estiguin exclusivament situats a la zona industrial
Marc Fuertes
Portaveu del millor

El Millor només accepta que es facin al polígon

El Millor s'oposa a la possibilitat de situar centres de culte a la zona de Fenals: “Si la voluntat és autoritzar aquestes activitats en zones residencials, no entenem llavors per què no s'estableixen i s'autoritzen a la resta de barris del poble com el rieral o el centre del poble, on CIU té el seu nombre majoritari de votants”, va explicar Marc Fuertes, portaveu del partit. El principal grup de l'oposició sí que secunda la possibilitat de situar-los a la zona industrial: “El nostre grup accepta i proposa que els nous centres de culte de nova obertura estiguin exclusivament situats a la zona industrial de la vila o a la zona àmplia de naus industrials davant del CAP del Rieral.” També va vincular la proposta de Fenals a la “bona sintonia” d'algun propietari amb l'equip de govern.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.