Societat

Protestes en l'inici del curs universitari per l'augment de taxes

Una vintena de manifestants interrompen amb una pancarta l'acte oficial d'inauguració

Denuncien que els últims 4 anys la universitat pública catalana ha incrementat les taxes un 150%

Una dotzena d'estudiants i professors ha interromput durant uns minuts la inauguració oficial del curs universitari, que se celebra aquest dilluns a la Universitat Pompeu Fabra (UPF), a Barcelona, on han llegit un manifest i s'han retirat més tard sense més protestes.

L'acte inaugural, al qual assisteixen el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, i el secretari d'Universitats de la Generalitat, Antoni Castellà, a més de diversos rectors de les universitats públiques de Catalunya, ha continuat amb normalitat després de la intervenció dels representants de la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP).

Amb una pancarta en la qual es podia llegir “Universitat pública de Catalunya: passin per caixa”, els estudiants i professors que han protestat han llegit un manifest, amb l'autorització del rector de la UPF, Josep Joan Moreso.

En el manifest es denuncien que els últims quatre anys la universitat pública catalana ha incrementat les taxes un 150%, “en una clara estratègia per a la seva elitització”. També s'assegura que el curs no comença amb normalitat i que els membres de la PUDUP “no ens quedarem callats davant l'agressió més global que el capitalisme ha desencadenat contra les capes populars del país i la gran majoria de la societat”.

Fora del campus de la Ciutadella de la UPF hi ha un ampli dispositiu policial que envolta tot el recinte i que impedeix l'accés als edificis universitaris a tots els qui no estan acreditats.

Una trentena de persones s'ha manifestat al carrer, davant l'entrada principal de la UPF, cridant consignes a favor de la universitat pública.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.