Societat

transports

L'accident del Tramvia Blau, un error humà

L'expedient diu que calia haver llançat sorra a la via en lloc de bloquejar les rodes

L'accident del Tramvia Blau, que el 22 d'agost passat es va encastar en un camió i va causar 15 ferits lleus, va ser fruit d'un error humà. El conductor, amb 13 anys d'experiència, i l'auxiliar van haver de prendre decisions en 80 segons, el temps que passa des que, baixant del Tibidabo, el tramvia llisca descontrolat fins a la topada. Segons l'expedient fet públic ahir per l'Ajuntament, una estona abans s'havien vessat aigües residuals sobre els rails, que va fer que el tramvia perdés adherència.

En lloc d'activar el llançament de sorra –com se sol fer, i havia fet l'anterior comboi– el conductor va activar dos comandaments que van bloquejar els frens, i això va resultar pitjor. Tot i així, gràcies a les seves indicacions encertades van mantenir la integritat dels 30 passatgers. Arran de l'expedient, els combois, que tornaran a circular el 22 de setembre, inclouran petites millores.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.