Societat

transports

Expedienten Renfe pels retards a rodalies

La companyia canvia els torns dels maquinistes per la vaga encoberta

El director general de Transports de la Generalitat, Ricard Font, va anunciar ahir l'obertura d'un expedient informatiu a Renfe pels retards que acumula la xarxa de rodalies des de dissabte a causa de la vaga encoberta dels maquinistes. En cas que l'expedient acabi en sanció, Renfe podria ser sancionada amb fins a 1,42 milions d'euros, ja que des de dissabte 237 trens han resultat afectats pels retards i 44 han estat suprimits. Sumant tots els casos per sancions greus, l'expedient i la sanció podria abastar els 1,4 milions d'euros.

Els retards en el servei van continuar ahir al matí. A totes les línies de rodalies n'hi va haver.

La companyia, per la seva part, va anunciar ahir que establirà nous torns de maquinistes per evitar la vaga encoberta dels conductors de trens, que es limiten a seguir el conveni de manera restrictiva i alenteixen el funcionament de totes les línies. Renfe canviarà els torns dels maquinistes, però no pot fer-ho de manera immediata, sinó que ha de deixar 96 hores de marge.

L'anterior expedient per deficiències en el servei, iniciat el 2011, va quedar sense sanció per falta de competències de la Generalitat. La llei ferroviària actual sí que permet al govern sancionar els incompliments.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.