Societat

infància

Deu mil nens són més pobres després de la modificació de la RMI

El Síndic de Greuges critica la política poc eficaç a favor de la infància

Deu mil nens catalans s'han vist afectats per les modificacions en la renda mínima d'inserció, RMI, que han tingut repercussions en una tercera part dels beneficiaris, va denunciar ahir el síndic de greuges, Rafael Ribó. En l'informe sobre la pobresa infantil a Catalunya, que va presentar al Parlament, el síndic va assegurar que, si bé la retirada de la prestació “no té un efecte mecànic” que porta l'infant a la pobresa, sí que “és evident que una de les fonts de l'increment de la pobresa” és aquesta. Per Ribó, aquí s'inverteix poc en atenció als infants i de manera “poc eficaç”.

L'informe critica la suspensió o reducció de prestacions adreçades a infants, com ara la destinada a famílies amb nens de 0 a 6 anys, l'increment de les quotes a les escoles bressol i de música, el transport escolar, la reducció de les beques menjador i l'eliminació de subvencions per a extraescolars.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.