Societat

medi ambient

Mala qualitat de l'aire a les ciutats europees

Quasi una tercera part dels habitants de ciutats europees estan exposats a concentracions excessives de partícules en suspensió atmosfèrica, segons un informe difós ahir per l'Agència Europea de Medi Ambient (AEMA). L'estudi indica que moltes zones d'Europa tenen problemes persistents amb l'ozó troposfèric i les concentracions de partícules a l'aire lliure (PM), el contaminant atmosfèric amb més riscos per a la salut a la UE, ja que és una causa de mort prematura.

Segons l'informe d'AEMA, l'Estat espanyol va ser el 2010 el que més va incomplir la norma europea de qualitat de l'aire, ja que va ser l'estat membre que més va excedir els límits legals de tres dels contaminants que es mesuren: el cadmi, l'amoníac i el diòxid de nitrogen.

L'Estat espanyol s'enfronta a una possible sanció de la CE per haver incomplert reiteradament els límits de contaminants en l'aire a Barcelona, Madrid i Granada. Brussel·les ha rebutjat la petició de l'Estat espanyol d'aplicar una moratòria per complir les normatives europees de qualitat de l'aire pel 2015, perquè considera que les autoritats no podran acabar complint.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.