Societat

Ordenen l'ingrés a presó abans de 45 dies dels quatre mossos condemnats per tortures

Els quatre agents van ser indultats pel consell de ministres, però l'Audiència de Barcelona considera que no s'ha de suspendre l'execució de la pena mentre es tramiten els recursos

El tribunal els va condemnar per tortures a un ciutadà romanès

La secció novena de l'Audiència de Barcelona ha acordat l'ingrés a presó en un termini màxim de 45 dies dels quatre agents dels Mossos d'Esquadra que van ser indultats per tal que compleixin la pena a la que se'ls va condemnar. Aquests mossos van ser condemnats per l'Audiència per tortures a un ciutadà romanès, i posteriorment, el Consell de Ministres va indultar-los de forma parcial, commutant-los totes les penes imposades per una única pena de dos anys de presó i suspensió per a càrrec públic. El tribunal considera que no s'ha de suspendre l'execució de la pena mentre es tramiten els recursos presentats pels acusats.

D'aquesta manera, l'Audiència torna a ordenar l'ingrés a presó dels mossos condemnats en el cas Lucian, per torturar un ciutadà romanès. Els quatre mossos que fa vuit mesos van rebre un indult parcial del Consell de Ministres que, en teoria, era suficient per evitar els càstigs de privació de llibertat, entraran finalment a presó.

Tot i que l'actual condemna de dos anys de presó atorgada en l'indult i la falta d'antecedents penals podrien ser condicions per no haver de complir la condemna, la sala entén que s'ha d'executar la sentència i per tant, complir la pena imposada. L'Audiència considera que no s'ha de suspendre l'execució de la pena mentre es tramiten els recursos presentats pels quatre acusats (un recurs d'empara davant el Tribunal Constitucional i un altre davant el Suprem per petició d'indult), tal i com ells sol·licitaven i requereix els condemnats que ingressin a presó abans de 45 dies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.