Societat

urbanisme

Invertiran 5 milions en un ‘lífting' al passeig de Gràcia

La millora es plasmarà en un any i es vol refer les voreres i canviar l'arbrat i la il·luminació de la cèntrica via barcelonina

L'alcalde Trias assegura que hi ha un “clam veïnal” que justifica l'obra

No serà una transformació urbanística per modificar-ne l'estructura, sinó més aviat un rentat de cara general que, això sí, suposarà una factura de 5,1 milions d'euros. L'Ajuntament de Barcelona ja ha començat a executar un pla de millora integral del passeig de Gràcia, una via que en els últims anys s'ha consolidat com el gran aparador del comerç de luxe de la capital catalana. En una conjuntura en la qual les administracions han de mesurar amb lupa les seves inversions, l'alcalde de la ciutat, Xavier Trias, va justificar ahir la idoneïtat del projecte “pel clam veïnal i comercial” que, segons va afegir, insistentment ha reclamat la dignificació d'aquest espai “emblemàtic”. Si no hi ha cap contratemps, en un any la seva nova imatge ja serà palpable.

Les primeres obres, ja en marxa, tenen com a objectiu reparar les voreres que, en alguns trams, estan visiblement malmeses, renovar el paviment de punts com el passatge de la Concepció, així com substituir alguns elements de clavegueram. També està projectat canviar el mobiliari urbà de
la via, repintar-la o substituir arbrat. Alhora s'eliminaran un centenar de places d'aparcament en zona blava per facilitar les tasques de càrrega i descàrrega. Els fanals clàssics tant característics del passeig es mantindran, però s'instal·larà un nou sistema d'enllumenat públic més eficient –un 70% de les columnes té més de 20 anys–, i alhora també s'irradiarà amb més vivesa els seus edificis més coneguts. Per tancar el cercle, també s'aprofitarà l'obra per instal·lar noves xarxes de Wi-Fi i fibra òptica, així com sensors ambientals intel·ligents, entre d'altres.

LA FRASE

Que ens gastem aquests diners al passeig de Gràcia no vol dir que no fem el mateix a altres llocs
Xavier Trias
alcalde de barcelona

L'oposició parla de “maquillatge a preu d'or”

La presentació ahir del pla va propiciar la reacció instantània i fulminant dels partits de l'oposició al consistori barceloní. Pel PSC, “es tracta d'una operació de maquillatge, a preu d'or, que no afronta els problemes reals de la via”, va etzibar la regidora socialista Assumpta Escarp. Per la seva banda, Ricard Gomà, d'ICV-EUiA, va denunciar que el projecte ”evidencia nítidament quines són les prioritats i quins interessos defensa l'alcalde Trias”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.