Societat

infraestructures

Parc de manteniment d'avions a Alguaire

Inversió privada de tres milions per encabir 50 aeronaus en un espai de 13,5 hectàrees

L'aeroport de Lleida-Alguaire tindrà el gener del 2013 un parc aeronàutic per a l'estacionament, manteniment i reciclatge d'avions comercials.

Serà l'única instal·lació europea d'aquestes característiques i la construirà i gestionarà la societat Air Hoster, de capital català i amb socis tecnològics madrilenys. Air Hoster llogarà a la Generalitat 13,5 hectàrees de l'aeroport, amb accés a la pista d'aterratge, per disposar d'una capacitat de fins a 50 aeronaus dels tipus Airbus A-320 o Boeing 737, segons va explicar el conseller delegat de l'empresa, Jaime Comín. Els promotors hi invertiran tres milions d'euros, sense ajuts públics, i crearan 15 llocs de treball directes i 50 d'indirectes.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, hi va afegir que la iniciativa serà el primer pas per crear un clúster aeronàutic a Alguaire. Air Hoster també disposarà d'un centre per a la formació de tècnics aeronàutics.

Comín va explicar que les companyies de baix cost “aparquen” part de la flota a l'hivern i que els aeroports comercials són cars per tenir els avions aturats, mentre que ells, “a preus competitius”, podran guardar i reparar aquesta flota. De fet, ja tenen demanda.

Recoder també va anunciar que han reduït a la meitat el cost d'explotació de l'aeroport mentre creix el nombre de passatgers fins als 30.000.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.