Societat

societat

Girona serà avui la segona ciutat de l'Estat amb consell de gais i lesbianes

El ple municipal es preveu que avui doni llum verda al nou òrgan municipal

Fins ara només Barcelona havia donat veu directa a aquests col·lectius

El ple de l'Ajuntament de Girona d'avui donarà llum verda a la creació del Consell Municipal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals i la ciutat es convertirà així en la segona de l'Estat a donar veu pròpia a aquests col·lectius. Fins ara, només Barcelona havia aprovat crear el consell municipal que té per objectiu la defensa i la promulgació dels drets i els deures i de les activitats que organitzen aquests col·lectius.

El regidor de serveis socials de Girona, Eduard Berloso, indica que amb la creació del nou consell “es vol donar resposta a una petició que havien fet els mateixos col·lectius ara fa unes mesos”. El mes de juliol, el consistori va crear la comissió per dissenyar el consell municipal i en aquest ple d'octubre se n'aprovarà de manera oficial la creació. Berloso també assenyala que, un cop s'aprovi la creació de l'òrgan municipal, s'ha previst un termini d'un any per fer el reglament i els estatuts que hauran de regir el funcionament del consell municipal. S'espera que el nou òrgan rebi el suport majoritari dels grups presents al plenari.

A Girona, la Comissió Unitària de 28 de Juny havia sol·licitat al consistori aquest pas per crear un òrgan municipal, d'un col·lectiu que formen les entitats Front d'Alliberament Gai de Girona (FAGC), Grup de Lesbianes de Girona (GLG), Girona Orgullosa, Sin Vergüenza i Brot Bord.

LA FRASE

La creació del consell municipal dóna resposta a una petició dels mateixos col·lectius
Eduard Berloso
regidor de serveis socials de Girona

LA DATA

28.06
Dia d'actes multitudinaris
dels col·lectius gais, lèsbics, bisexuals i transsexuals

La CUP havia presentat una moció

En el ple de juliol del 2011, la CUP va portar una moció per declarar Girona ciutat per la diversitat sexual que va rebre els vots contraris del PP i CiU i no va prosperar. El mes de juny, també la CUP en va portar una altra demanant la creació del consell municipal, però va decidir retirar-la davant el compromís de tirar-lo endavant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.