Societat

L'exmajordom del Papa, condemnat a 1 anys i 6 mesos de presó

La sentència dictada aquest dissabte també l'obliga a pagar els costos del judici

El portaveu del Vaticà considera possible que Benet XVI perdoni i indulti Paolo Gabriele

L'exmajordom del Papa Paolo Gabriele, de 46 anys, ha estat condemnat aquest dissabte pel Tribunal de l'Estat del Vaticà a un any i sis mesos de presó pel robatori amb agreujants de documents reservats de Benet XVI.

El president del tribunal, Giuseppe della Torre, ha assenyalat que el majordom va ser condemnat a tres anys de presó, però que la sentència ha estat reduïda a 18 mesos vistos els atenuants. L'exmajordom haurà de pagar els costos del judici.

El portaveu del Vaticà, Federico Lombardi ha assegurat que és possible que Benet XVI perdoni i indulti el seu exmajordom. “La possibilitat de la concessió del perdó és molt concreta i molt versemblant”, ha dir Lombardi, que ha afirmat que no sap quan es podria produir. El Papa rebrà en les pròximes hores la sentència dictada i a partir d'aquí decidirà, ha assegurat Lombardi.

Gabriele ha escoltat la sentència de forma impassible, sense expressar cap tipus de sentiment. L'exmajordom, que ha tornat a casa seva, on està sota arrest domiciliari, ha assegurat que va actuar per amor a l'església i al Papa. “L'única cosa que sento molt fort dins meu és la convicció d'haver actuar per exclusiu amor, diria visceral, per l'Església de Crist i pel seu Cap visible. Repeteixo, no em sento un lladre pel que he fet”, ha dit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.